ANKETA: TKO JE OSTAVIO NAJBOLJI DOJAM?

Dinamove prinove impresionirale na debiju: Obrana skoro bez greške, pojačanje s Dalekog Istoka istaknulo se i golom


Toni Horvat
25.07.2018.08:55
Dinamove prinove impresionirale na debiju: Obrana skoro bez greške, pojačanje s Dalekog Istoka istaknulo se i golom
Ronald Gorsic / CROPIX

sažeto

Četiri igrača sinoć su debitirala za Dinamo


Toni Horvat
25.07.2018.08:55

Dinamova najuvjerljivija pobjeda u nekoj europskoj utakmici još od 2004. godine svakako je zalog za optimizam navijača "modrih" u novoj sezoni. Izvedba momčadi Nenada Bjelice bila je za peticu, a baš toliko golova odsjelo je u mreži izraelskoga Hapoela Beer Sheve.

Prva službena utakmica sezone značila je i debi za nekoliko ovoljetnih prinova, koje su se predstavile u vrlo dobrom i odličnom svjetlu.

Osim Stojanovića na desnom beku, Dinamova obrana na utakmici protiv Izraelaca bila potpuno nova. Na lijevoj strani ordinirao je bivši igrač Rijeke i povremeni reprezentativac Marin Leovac te podsjetio na ulogu Ivana Strinića u "vatrenima", s puno više defanzivnih zadataka nego bijegova na protivničku polovicu. Dobro je odradio primarni posao, ali djelomično je odgovoran za najbolju priliku gostiju.

Ronald Gorsic / CROPIX

Stoperski par također su činile prinove. Emir Dilaver, Austrijanac iz BiH, nije nimalo oduševio na početku, ali kako je utakmica odmicala, bio je sve bolji, pogotovo siguran u skakačkom dijelu. Francuz Kevin Theophile-Catherine, koji će s takvim prezimenom definitivno trebati nadimak, ima desetljeće iskustva u francuskoj i engleskoj ligi, koje se vidi u njegovoj igri, jednostavno zna kako igrati stopersku poziciju, pravovremeno reagirao u svakoj situaciji.

Iako ga se sjećamo iz zaprešićkog Intera, odakle je otišao prije pet godina, najveća enigma bio je Mislav Oršić, veznjak koji je posljednje tri sezone igrao u Koreji i Kini. U debiju za klub za koji navija od malih nogu bio je maksimalno nabrijan, što je moglo biti i kontraproduktivno, ali bilo ga je posvuda, stvarao je šanse sebi i suigračima, zabio drugi gol na utakmici, a dio zasluga mu ide i za treći.

Boris Kovacev / CROPIX

Mario Budimir, poput Zagorca, također nije debitant jer je za "modre" potpisao u samom finišu prošle sezone, ali također spada u nove igrače. Iako je bio jedini istureni napadač, nije postigao niti jedan od pet golova, ali je sa svoja 193 cm bio sjajna "mantinela", spuštao je lopte, bio opasan i sudjelovao u akcijama kod dva Dinamova gola.

Iako su tehnički samo četvorica od ove petorice debitanti, sve ih možemo smatrati novim igračima u Dinamu, a vas pitamo tko vas je od novih "stanovnika" Maksimirske 128 najviše impresionirao.

Dinamo

anketa

Mario Budimir

Marin Leovac

Danijel Zagorac

Mislav Oršić

Emir Dilaver

Kevin Theophile-Catherine

Hapoel Beer Sheva

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter