POZDRAV IZ NYONA

Dinamo ljutit na Uefu: Ovo je drakonska kazna!


HINA
01.03.2017.15:35
Dinamo ljutit na Uefu: Ovo je drakonska kazna!
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Zbog incidenata koje su Dinamovi navijači radili ispred Juventusova stadiona uoči gostovanja u Torinu u Ligi prvaka, Uefa je kaznila zagrebački klub sa 40.000 eura


HINA
01.03.2017.15:35

Uefa je kaznila Dinamo sa 40.000 eura zbog nereda koje su izazvali njegovi navijači prije utakmice 6. kola Lige prvaka u Torinu protiv Juventusa.

"Dvjestotinjak navijača zagrebačkoga kluba koji su u Torino na odigravanje utakmice Lige prvaka između Juventusa i Dinama 7. prosinca 2016. stigli bez ulaznica za utakmicu jer nisu prošli standardiziranu proceduru kluba za izdavanje važećih ulaznica, pokušali su kod gostujućeg sektora Juventusova stadiona bez ulaznica na silu ući na stadion, a kasnije je došlo do sukoba s redarskom službom i policijom, kao i do sukoba s navijačima Dinama koji su došli na utakmicu s važećim ulaznicama", stoji u Uefinu obrazloženju kazne, koje je objavljeno na službenim Dinamovim stranicama.

"Nadležne službe zadužene za osiguranje u Torinu morale su za vrijeme nasilnog pokušaja ulaska na stadion upotrijebiti vodeni top, a nešto kasnije ušli su nepropisno s dva vozila na parking za gostujuće navijače. Spomenuta je skupina navijača napala navijače Dinama koji su imali ulaznice za utakmicu, a također su zapalili i tri baklje na koje je talijanska policija ponovno reagirala vodenim topom."

Dinamo je na svojim stranicama još jednom izrazio žaljenje zbog ponašanja dijela navijača koje je dovelo do ovako visoke kazne.

"Zatečeni ovom drakonskom kaznom, ali nažalost ne i previše iznenađeni događajima koji su doveli do te kazne, još jednom iskazujemo veliko razočaranje tim događajima i ovakvim ishodom te ovim putem modri klub naglašava želju da takve kazne i apsolutno nesportska ponašanja, kao i masovna upotreba pirotehnike te vraćanje dresova igračima svog kluba nakon utakmice, postanu prošlost za navijače Dinama i da u prvom planu bude podrška momčadi u obrani naslova prvaka Hrvatske i lovu na još jednu dvostruku krunu", kaže se u službenom priopćenju zagrebačkog kluba.

Dinamo

navijači

Uefa

kazna

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter