Dinamo uz svog savjetnika

'Da se javno osudio napad na Mamića u Splitu, do ovoga na Braču ne bi došlo!'


Vjekoslav Paun
08.06.2017.12:50
'Da se javno osudio napad na Mamića u Splitu, do ovoga na Braču ne bi došlo!'
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

"Podsjećamo kako je Zdravko Mamić bio žrtva napada u loži Poljuda kada je cijela država vidjela kako Ivo Bego šakama dijeli pravdu na stadionu. Da se tada javno osudio nasilnički čin, možda ne bi došlo do drugog napada", stoji u objavi kluba iz Maksimirske 128


Vjekoslav Paun
08.06.2017.12:50

Nogometni klub oštro je u današnjem priopćenju osudio fizički napad na savjetnika u klubu Zdravka Mamića koji se dogodio u srijedu navečer u Bolu na Braču.

"Podsjećamo kako je Zdravko Mamić bio žrtva napada u loži Poljuda kada je cijela država vidjela kako Ivo Bego šakama dijeli pravdu na stadionu. Da se tada javno osudio nasilnički čin, možda ne bi došlo do drugog napada, onog ispred zgrade splitskog Prekršajnog suda kada je Zdravko Mamić napadnut sa svojim odvjetnikom Čedom Prodanovićem raketama, dimnim bombama te bocama. Da je pravna država tada djelovala možda ne bi došlo do napada na delegaciju HNS-a na autoputu kod restorana Macola ili do fizičkog nasrtaja na nogometnog suca u Stobreču. Dva puta bi napadači razmislili prije nego bi napali suce koji su pod znakom Uefe večerali u Splitu", kaže se u priopćenju GNK Dinama u kojem se pozivaju policija i državno odvjetništvo da u najkraćem roku poduzmu sve potrebne mjere da se počinitelj kazni i da se zaštite žrtve atmosfere linča koja se nadvila nad Hrvatskom.

"Očekujemo da počinitelj ovog divljačkog ispada bude odgovarajuće kažnjen, a od medija također očekujemo da upozore i osvijeste javnost da imamo ozbiljan problem s temeljnim ljudskim vrijednostima u društvu", stoji u priopćenju u kojem se navodi da će se Dinamo uvijek boriti protiv nasilja na travnjaku i u društvu svim legalnim sredstvima.

nogomet

Dinamo

Zdravko Mamić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter