BBB oštro o napadu na Cvitanovića

'Cvitanović je najmanje važan, bitno je glancanje 'savjetnikovog' paćeničkog imidža'


Slaven Knežević
23.09.2017.12:00
'Cvitanović je najmanje važan, bitno je glancanje 'savjetnikovog' paćeničkog imidža'
Ronald Gorsic / CROPIX

sažeto

Bad Blue Boysi su se osvrnuli na napad na Marija Cvitanovića i još jednom jasno rekli što misle o današnjoj upravi Dinama s kojom su u 'ratu'


Slaven Knežević
23.09.2017.12:00

Napad na trenera Dinama Marija Cvitanovića koji se dogodio nakon utakmice šesnaestine hrvatskog kupa pred njegovim stanom šokirao je javnost. Dva maskirana napadača Cvitanovića su pretukli palicama i slomili mu ruku. Napad je osudio Dinamo, a priključili su im se i Hrvatski nogometni savez, Hrvatski olimpijski odbor i državna tajnica Janica Kostelić. Jučer su se o napadu oglasili i navijači Dinama Bad Blue Boysi.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

"S obzirom na to da je Uprava Dinama ovih dana u žestokom naletu protiv cjelokupnog navijačkog pokreta u Hrvatskoj optužujući ni manje ni više nego navijače, a u prvom redu Bad Blue Boyse za napad na trenera Dinama, mislimo da je pravo vrijeme da se čuje i naš glas, namjerno s malim vremenskim odmakom. Posebno zato što je po istom obrascu još ranije tretiran i napad na njihovog tzv. “savjetnika”.

Tko i što stoji iza ta dva incidenta, time neka se bave oni čiji je to posao. Ipak, podmukle konstrukcije ljudi koji javno nastupaju u ime našeg kluba više nećemo ignorirati jer se ovdje radi isključivo o pokušaju stvaranja novog vala represije nad navijačima i skretanja pozornosti s mnogobrojnih afera u kojima se guši njihov “savjetnik”.

Kada na red dođu teme o korupcijskim skandalima i procesima koji se vode protiv nekih od njih onda su tim istim ljudima puna usta frazetina kao što su “presumpcija nevinosti” ili “nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno”. Ali u ovom slučaju oni su i policija i sudac i porota pa su krivca našli prije nego što se može izgovoriti “aneks ugovora”.

Koliko je ova klika izgubljena u vlastitoj proturječnosti bilo je kristalno jasno na jučerašnjoj strogo režiranoj i kontroliranoj konferenciji za tisak na kojoj je napadnutom treneru praktički zabranjeno odgovarati na novinarska pitanja. Tako je na postavljeno pitanje o kakvoj vrsti ozljede se radi odgovor umjesto njega dao klupski povjerenik za sigurnost.

Isti je svoju polusatnu tiradu posvetio vapajima za intervencijom države, policije i pravosuđa, ali je procese koje ista ta država, policija i pravosuđe vode protiv njegovog šefa nazvao “udarom na njihovu organizaciju”.

Na kraju te nevjerojatne bujice licemjerja, logičkih vratolomija i tumačenja sadržaja našeg letka sa Šalate koji je samo po njima prijeteći, očito je da je u cijeloj priči najmanje važan trener Cvitanović. Cijeli slučaj se pretvorio u glancanje “savjetnikovog” paćeničkog imidža i prikazivanje tiranina kao žrtve.

Sve ovo samo je još jedan korak u besmislenom rotoru u kojem vodstvo kluba, a što je de facto uvijek bio i ostao samo jedan čovjek, kukavički skriva svoje privatne interese iza imena Dinamo, iza sporta, nogometa… U kojem smo svi gubitnici. Vodstvo kluba se godinama bavi spletkarenjem, huškanjem policije i pravosuđa na vlastite navijače, stvaranjem podjela među Dinamovim navijačkim pukom i za to uvijek nalazi vrijeme i izmišlja razloge. Ne postoji niti jedan oblik dijaloga ili volje da se otvore teme o problemima koje vide svi osim njih. Bezuvjetna vlast nad Dinamom i teror prema svima koji im se suprotstave je glavna značajka ove garniture.

A upravo to im je omogućila država."

nogomet

Dinamo

HNL

Mario Cvitanović

Bad Blue Boys

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter