Mo'š mislit' da su slabiji spol

Cure upale u mušku ligu i rasturile! Dobile svih 30 utakmica i zatrpale protivnike s 329 golova


Dejan Šmehil
08.06.2019.17:00
Cure upale u mušku ligu i rasturile! Dobile svih 30 utakmica i zatrpale protivnike s 329 golova
Getty

sažeto

Barcelonina ženska ekipa do 12 godina pokorila je lokalnu ligu dječaka, imala je i prvog strijelca - Celiu Seguru s 121 pogotkom!


Dejan Šmehil
08.06.2019.17:00

Na tone hvalospjeva je dosad izrečeno na račun Barcelonine akademije, famozne La Masije. S razlogom. Dala je svijetu Messija, Iniestu, Xavija... Čitav niz fenomenalnih nogometaša.

A nova potvrda izvrsnosti omladinskog pogona katalonskog kluba stigla je ovih dana. Vodeći ljudi La Masije odlučili su uoči netom završene sezone u lokalne lige do 12 godina i 14 godina ubaciti svoje ženske ekipe. Rezultati su, pa malo je reći, fascinantni!

FC Barcelona

Prvenstveno se ta tvrdnja odnosi na U12 ekipu koja je u 30 utakmica s muškim vršnjacima upisala svih 30 pobjeda! Osvojile su cure mušku ligu s 14 bodova prednosti nad prvim pratiteljem i pritom postigle čak 329 golova. Jednostavnom matematičkom operacijom dolazimo do podatka da su zabijale 10.97 pogodaka po susretu!

Barcelonina U12 ženska ekipa dala je i prvog strijelca lige. Mlada Celia Segura mrežu je zatresla, pazite sad ovo, čak 121 put! Prosjek joj je bio malo iznad četiri gola po susretu.

FC Barcelona

"Dječaci tjeraju cure da se više i jače trude. A fizički zahtjevi utakmica pomažu im da bolje igraju. Eksperiment je imao i pozitivne sociološke učinke, pomažući curama da vide kako se mogu ravnopravno nositi s muškima i da nema nijednog razloga da ne igraju na toj razini", poručila je ponosna Maria Teixidor, Barcelonina članica uprave zadužena za ženski nogomet.

nogomet

Barcelona

rekord

ženski nogomet

La Masia

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter