Savez ga kaznio opomenom!?

Bolesnik 13-godišnjoj djevojčici koju trenira slao seksualne poruke: 'Posjedujem tvoju vaginu!'


100posto
25.07.2019.17:00
Bolesnik 13-godišnjoj djevojčici koju trenira slao seksualne poruke: 'Posjedujem tvoju vaginu!'
Getty

sažeto

Villanueva je slao opscene poruke 13-godišnjakinji, a nakon istrage Saveza, samo je opomenut i mogao je nastaviti raditi s djecom


100posto
25.07.2019.17:00

Veliki skandal potresa Američki plivački savez. Na površinu je isplivala dugo čuvana tajna. Jedan od trenera, tada 19-godišnji Marco Villanueva, slao je još 2014. godine poruke seksualnog sadržaja 13-godišnjoj djevojčici koju je trenirao.

"Pa... Imam prijatelja koji se također želi ševiti... Ti zadovolji mene, ja ću zadovoljiti tebe", napisao je Villanueva u poruci djevojčici.

Getty

I nije se tu zaustavio. Pet minuta kasnije, poslao je novu poruku. Još degutantniju.

"Zadovolji me, ja ću tebe. Izvisio sam jednom kod tebe, a sad praktički posjedujem tvoju vaginu hahaha. Lol. Eh, treba mi netko da se mazim s njim", opsjedao je plivački trener svoju štićenicu.

'Zabrinjavajuće i vrlo neprimjereno'

Ove poruke bile su dio tužbe protiv trenera koju je naposljetku netko podnio Američkom plivačkom savezu. Villanueva je pozvan na raport i priznao je direktorici Susan Woessner da je slao te poruke te da je kršio i druga pravila koja Savez ima po pitanju odnosa trener-plivači.

Getty

"Zabrinjavajuće i vrlo neprimjereno", bio je zaključak direktorice Plivačkog saveza, ali na sveopće zaprepaštenje Villanueva nije dobio otkaz nego samo pismeno upozorenje!?

I nakon toga mu je dopušteno da i dalje trenira mlade sportaše, ali Villanueva nakon svega više nije trener. Valjda mu je proradila savjest pa je tako odlučio sam.

seksualno zlostavljanje

skandal

plivanje

Marco Villanueva

newsletter

Prijavite se na Newsletter