KAMO IDE OVAJ SVIJET?

Bolesni navijač hakirao računalo Dejana Lovrena, skinuo brojne dokumente i snimke njegove obitelji


Toni Horvat
05.07.2018.12:30
Bolesni navijač hakirao računalo Dejana Lovrena, skinuo brojne dokumente i snimke njegove obitelji
Jan Kruger/Getty Images

sažeto

Nevezano za ovu priču, Lovren danas slavi 29. rođendan. Sretno, Dejane!


Toni Horvat
05.07.2018.12:30

Dok Dejan Lovren s reprezentacijom iščekuje četvrtfinale SP-a protiv domaćina Rusije, engleski BBC donio je priču o incidentu koji se našem stoperu dogodio prošle godine, kad ga je navijač Liverpoola hakirao i na svoje računalo skinuo brojne privatne snimke i dokumente.

Peter Doswell, 22-godišnji navijač "redsa" iz Škotske, osuđen je na 225 sati dobrotvornog rada i 27 mjeseci uvjetne kazne zbog hakiranja Lovrena i dvojice njegovih suigrača iz Liverpoola Adama Lallane i Emrea Cana.

Mladić je, sud je zaključio, "vrlo niske inteligencije", a sve je napravio uz pomoć druge osobe jer sam nije sposoban za takve radnje, ali svjesno sudjelovao u cijeloj akciji, a neke poteze je i sam napravio. Priznao je krivnju za "svjesno izazivanje računala da izvodi operacije s namjerom dobivanja neautoriziranog pristupa podacima na računalu".

Na njegovu računalu pronađeno je 155 foldera s videomaterijalima Lovrena i njegove obitelji, osam dokumenata vezanih za Dejanovu kupnju nekretnine u Londonu te klupsko pismo iz Liverpoola. Pronađen je i software koji se koristi za hakiranje emailova.

Doswell je ujedno stekao pristup kontaktima sve trojice nogometaša i slao im poruke. Nakon jedne takve Can je sve prijavio menadžeru Liverpoola Jürgenu Kloppu, a istovremeno je Lovren primijetio da mu je stranica na Facebooku kompromitirana, javlja BBC.

Budući da je optuženi sve priznao, nije bilo potrebe dovlačiti oštećene nogometaše na suđenje, a Lovren ionako trenutačno ima pametnijeg posla dok pokušava s Hrvatskom osvojiti naslov svjetskog prvaka.

Naposljetku, Lovrenu nije počinjena nikakva konkretna šteta, osim što je neka budaletina zavirila u njegov privatni život. Ali to je samo još jedan novi detalj u nevjerojatnoj priči o našem braniču, kojem su u tom razdoblju zbog nekoliko nanizanih kikseva provaljivali u stan i prijetili njegovoj obitelji.

Uz ovu priču dodajmo da Lovren danas slavi 29. rođendan. Želimo mu sve najbolje i da ga za dva dana proslavi pobjedom nad Rusima.

hrvatska nogometna reprezentacija

Liverpool

Dejan Lovren

hakiranje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter