DOMA GA OBOŽAVAJU, U ENGLESKOJ PREZIRU

Bivši omraženi as Premiershipa u Togu postao poglavica rodnog plemena


Toni Horvat
24.06.2017.17:10
Bivši omraženi as Premiershipa u Togu postao poglavica rodnog plemena
Twitter

sažeto

Emmanuel Adebayor zbog dugogodišnjeg humanitarnog rada u Togu dobio je najveću počast u svome plemenu Kpalime


Toni Horvat
24.06.2017.17:10

Dok čeka kvalifikacije za Ligu prvaka sa senzacionalnim turskim viceprvakom Bašakšehirom, kapetan reprezentacije Toga i apsolutno najveća sportska zvijezda te države dobio je deset dana slobodno da ode kući na humanitarnu turneju.

Emmanuel Adebayor obilazi Togo i pruža pomoć kome je potrebna, ponajviše bolnicama, sirotištima i sličnim ustanovama. Odavno je poznat po humanitarnom radu u svojoj zemlji, a trenutačno uzdržava 90 tamošnje djece.

U njegovom rodnom plemenu Kpalime toliko su oduševljeni Adebayorom da su ga za sve zasluge odlučili poglavicom, a čast mu je upriličio starješina Togbui Ehon V.

Adevayor je bivša zvijezda Premier lige, u kojoj je više od deset godina igrao za Arsenal, Manchester City, Tottenham i Crystal Palace, ali u Engleskoj nije ni izbliza toliko popularan kao u rodnoj zemlji. Mnogi mu zamjeraju preburne proslave golova protiv bivših klubova, a tribinama kruži i pogrdna pjesmica nastala nakon što se saznalo da mu je otac u Africi perač slonova. Stihovi insinuiraju da mu se mama bavi "najstarijim zanatom na svijetu".

Premiership

Emmanuel Adebayor

Togo

poglavica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter