Šok za mladog Vatrenog

Bivša zvijezda Hajduka i hrvatske reprezentacije na udaru žestokih kritika: Mladi veznjak proglašen najgorim igračem kola u jednoj od najjačih liga


100posto
23.08.2019.17:00
Bivša zvijezda Hajduka i hrvatske reprezentacije na udaru žestokih kritika: Mladi veznjak proglašen najgorim igračem kola u jednoj od najjačih liga
Getty Images

sažeto

Toma Bašić proglašen je najgorim igračem drugog kola francuske Ligue 1 


100posto
23.08.2019.17:00

Toma Bašić bio je jedna od najvećih nada splitskog Hajduka iz kojeg je prošlog ljeta otišao u Bordeaux za 3,5 milijuna eura. Francuski prvoligaš prvo je htio dovesti Filipa Bradarića, ali on je otišao u Cagliari pa je odluka pala na Bašića.

Prošle sezone mu i nije išlo preloše. Skupio je 26 nastupa za Bordeaux i zabio dva gola, a cijena mu je porasla na pet milijuna eura. Ipak, 22-godišnji Zagrepčanin ove sezone ne uživa jednako povjerenje trenera i javnosti u Francuskoj.

Tom Dubravec / Hanza Media

U prva dva kola tamošnjeg prvenstva skupio je 89 minuta na terenu, ali njegove izvedbe ocijenjene su jako lošim i Bašić se našao u problemima. Osim što je razljutio trenera Paola Sousu, po njemu su počeli pljuvati i svi francuski mediji, a neki su ga čak i proglasili najgorim igračem drugog kola francuske Ligue 1.

Ugovor s Bordeauxom mu vrijedi do ljeta 2022. godine, ali nije isključeno da ovu sezonu provede na nekoj posudbi kako bi podigao nivo svoje igre. Bašić je igrao i za mlade Vatrene i čak i postigao odlučujući gol u pobjedi protiv Danske uoči Eura U-21, ali prvenstvo nije dočekao jer ga izbornik Nenad Gračan nije vodio na ovo veliko natjecanje.

Ante Cizmic / Cropix

Bašić je još mlad i ima više nego dovoljno vremena da podigne svoju igru i vrati se na onu razinu zbog koje su Francuzi za njega dali 3,5 milijuna eura. Ništa nije izgubljeno, a na nekoj posudbi bi mogao dobiti novu šansu da zablista.

nogomet

Hajduk

Ligue 1

Toma Bašić

Bordeaux

newsletter

Prijavite se na Newsletter