VIDEO: Uznemirujuće snimke tragedije

Bijesan zbog odluke suca, legendarni igrač udario glavom o metalnu konstrukciju i u sekundi si uništio život!


Dejan Šmehil
28.04.2019.17:00
Bijesan zbog odluke suca, legendarni igrač udario glavom o metalnu konstrukciju i u sekundi si uništio život!
KK Crvena zvezda

sažeto

Slobodan Janković preminuo je 2006. godine od srčanog udara, nakon što je 13 godina bio u kolicima uslijed nesretne ozljede


Dejan Šmehil
28.04.2019.17:00

Bio je 28. travnja 1993. godine. Igrala se prvenstvena utakmica između Panioniosa i Panathinaikosa, a domaća je momčad upravo krenula u napad pri rezultatu 56:50 za 'zelene' iz Atene. Lopta je došla pod koš do Bobana Jankovića koji se pokušao izboriti za što bolju poziciju kako bi zabio no sudac ispod koša mu je svirao prekršaj u napadu.

youtube

Bijesan zbog te odluke, Janković se okrenuo prema košu i glavom svom snagom udario u konstrukciju. Istoga trenutka samo se stropoštao na zemlju i ostao nepokretno ležati.

Na njegovu nesreću, dio konstrukcije u koji je udario glavom, nije bio zaštićen spužvom i srbijanski košarkaš završio je u kolicima. Tako je na šokantan i tragičan način završila velika karijera legendarnog igrača Zvezde, Vojvodine i Panioniosa.

privatna arhiva

Janković je nakon te nesreće prošao kalvariju ne bi li ostao živ, ali naposljetku je dobio na težini i javili su se problemi sa srcem koje je prestalo kucati 13 godina kasnije, u lipnju 2006. U 42. godini života...

Danas je tužna, 26. obljetnica te tragične ozljede, a Panionios je nakon Jankovićeve smrti, u njegovu čast umirovio dres s brojem osam koji je nosio u tom klubu.

euroleague.net

Janković je prerano završio svoju karijeru, ali njegovim stopama nastavio je sin Vladimir koji je počeo u Panioniosu. Kasnije igrao još četiri sezone u tom klubu, pa bio dio Panathinaikosa tri sezone, a nakon Valencije, Arisa i Andorre, sad je u Holargosu.

košarka

nesreća

tragedija

Grčka

Panathinaikos

Slobodan Janković

Panionios

Vladimir Janković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter