ŠOK U PORTUGALU

Benfica im je trebala 'pomoći' da pobjegnu iz zatvora, ali na kraju im je sve propalo zbog jedne glupe odluke


Dejan Šmehil
05.03.2019.08:00
Benfica im je trebala 'pomoći' da pobjegnu iz zatvora, ali na kraju im je sve propalo zbog jedne glupe odluke
Getty Images

sažeto

Deset zatvorenika iskopalo je rupu u zidu ćelije i namjeravalo pobjeći dok su stražari zaokupljeni utakmicom Porto - Benfica, ali...


Dejan Šmehil
05.03.2019.08:00

U subotu je odigran još jedan portugalski el clasico u kojem je Benfica, sljedeći Dinamov suparnik u Europskoj ligi, svladala kao gost mrskog rivala Porto. Već po običaju, praktički cijela zemlja bude prikovana uz tv ekrane ne bi li pratila veliki derbi, a tu je činjenicu pokušalo iskoristiti 10 – zatvorenika!

Getty

Naime, u zatvoru Castelo Branco dovitljivi su kriminalci skovali pakleni plan za bijeg. Računajući da će zatvorski čuvari biti opušteniji nego inače i zaokupljeni utakmicom, iskopali su rupu u zidu u ćeliji i kroz nju su namjeravali pobjeći.

No, imali su taj peh da dvojica čuvara očigledno nisu navijači Porta ili Benfice i nije ih zanimala utakmica pa su revno obavljali svoje dužnosti i stražarili za vrijeme dvoboja Porta i Benfice. I tako u jednom trenutku otkrili rupu u zidu i digli uzbunu.

Getty

"Čuvari su otkrili rupu u zidu ćelije i djelovali odmah ne bi li spriječili bijeg iz zatvora", poručio je glasnogovornik Castelo Branca, Julio Rebelo.

Na kraju je otkriveno i tko su mozgovi cijele ove neobične operacije pa su dvojica zatvorenika koja su isplanirala ovaj filmski bijeg prebačena u drugi zatvor. Vjerojatno s višim stupnjem sigurnosti. Da im takve stvari više ne padnu na pamet...

nogomet

Dinamo

Europska liga

bijeg

Benfica

zatvorenici

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter