Politika se 'umiješala' u nogomet

Barceloni u Ligi prvaka sudi sudac koji preko dana sjedi u britanskom parlamentu


Slaven Knežević
18.10.2017.20:00
Barceloni u Ligi prvaka sudi sudac koji preko dana sjedi u britanskom parlamentu
Reuters

sažeto

Sudac Douglas Ross preko dana radi kao saborski zastupnik, a predvečer je nogometni sudac koji sudi u Ligi prvaka


Slaven Knežević
18.10.2017.20:00

Liga prvaka kao najelitnije natjecanje na svijetu uvijek privlači najveću pozornost. Barcelona na Camp Nouu večeras dočekuje Olympiakos, a kako god završila ta utakmica, ostat će zapamćena po pomoćnom sucu.

Naime, Douglas Ross suđenjem se bavi tek kao sporednom djelatnošću, dok za život zarađuje kao političar. Ross preko dana radi kao političar u parlamentu, a navečer sudi utakmice. Jučer se borio za svoje sugrađane, a danas odlazi suditi Ligu prvaka u Barcelonu.

"Sudačku karijeru počeo za sam s 20 godina. Sudio sam klincima do 14 godina, a onda, korak po korak, stigao do Lige prvaka. Kad dosudiš nešto protiv kluba nekog tvojeg glasača onda si na crnoj listi. To je moja stvarnost, ali se trudim suditi pošteno”, kaže 34-godišnji Ross.

Ipak, njegovi kolege u parlamentu nisu oduševljeni njegovim drugim poslom.

“Gospodin Ross kao parlamentarac godišnje zaradi 45.000 eura. Očito mu je putovanje po Europi, u Madrid, Barcelonu ili Marseille važnije od borbe za malog čovjeka”, kaže Ben Macpherson iz Škotske nacionalne stranke koji na Rossu tako zarađuje političke poene.

Ross se ne zamara kritikama, ali nije mu jasno u čemu je problem.

“Ne znam zašto se drugi političari bune. Oni vikendom s obitelji odlaze na piknik, u planine ili što već, a ja sudim utakmice. Svaki dan treniram. Moram ostati u formi. Ponekad zbog nogometa izostanem s posla, ali nije to baš tako često. Neću odustati od suđenja jer je to nešto u što sam uložio godine rada", zaključio je Ross i pokazao da nogomet i politika očito idu zajedno.

nogomet

Barcelona

Liga prvaka

sudac

Olympiacos

Douglas Ross

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter