Veliki rat i drama na Camp Nou

Barca je već dogovorila francusku zvijezdu za 120 milijuna eura, a onda je 'šef' Messi nazvao predsjednika: Što se to događa s velikanom?


Dejan Šmehil
19.06.2019.14:00
Barca je već dogovorila francusku zvijezdu za 120 milijuna eura, a onda je 'šef' Messi nazvao predsjednika: Što se to događa s velikanom?
Getty

sažeto

Katalonci su već sve utanačili oko dovođenja Griezmanna, ali najbolji nogometaš svijeta pritišće klub da vrati Neymara...


Dejan Šmehil
19.06.2019.14:00

U tijeku je veliki sukob na Camp Nou! S jedne strane čelništvo kluba, s druge najveća zvijezda Lionel Messi. Predsjednik Bartomeu, javljaju španjolski mediji, još je u ožujku dogovorio dolazak Antoinea Griezmanna koji bi trebao biti potpisan 1. srpnja kad mu odštetna klauzula s 200 milijuna pada na 120.

Reuters

Ali, najbolji nogometaš svijeta ima drugačije planove. On inzistira da Barcelona vrati u svoje redove Neymara iz PSG-a!

Navodno je Messi ovih dana i nazvao Bartomeua i poručio mu da opet želi Brazilca za suigrača. I što se njega tiče, da može slobodno i Griezmanna uključiti u tu operaciju.

Iako je Argentinac apsolutni bog u Barceloni, ovaj njegov zahtjev je teško ispuniti iz više razloga. Neymara je PSG Barci platio 222 milijuna eura, pa čak i da Griezmann pristane biti uključen u posao, Katalonci svejedno moraju namaknuti još nekoliko desetaka milijuna eura za odštetu, možda i 100! Nadalje, Neymarova plaća u Parizu je 36.5 milijuna, Barca mu niti može niti želi toliko dati.

Reuters

A možda i najveći kamen spoticanja u cijeloj priči je negativan publicitet koji Neymara prati – optužbe za korupciju, utaju poreza, silovanje... Sve su to utezi koje Barcini čelnici ne žele preuzeti.

nogomet

Barcelona

PSG

transferi

Neymar

Lionel Messi

Antoine Griezmann

prijelazni rok

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter