VIDEO: 100posto na treningu s 'Ibrahimovićem'

Armenski napadač je zvijezda Gorice: 'Imam jednako tešku sudbinu kao Zlatan i osjećam da će moj uzlet krenuti iz Hrvatske'


Vjekoslav Paun
17.08.2018.08:00
Armenski napadač je zvijezda Gorice: 'Imam jednako tešku sudbinu kao Zlatan i osjećam da će moj uzlet krenuti iz Hrvatske'

Vjekoslav Paun
17.08.2018.08:00

Gorica iz sezone u sezonu napreduje, vrhunac je stigao ove godine kada su se vratili u odabrano društvo. U gomili sjajnih nogometaša izdvojili smo jednog Armenca, napadača koji je u Hrvatskoj tek nekoliko tjedana...

"Kako sam ovdje završio? Dobio sam poziv iz kluba, zvao me sportski direktor Niko, da me želi vidjeti ovdje, u ovom klubu", reći će David Arshakyan koji je jučer proslavio 24. rođendan.

Niko je Mindaugas Nikoličius, izvršni dopredsjednik kluba, a koji je osim u Litavskom savezu, karijeru izbrusio u škotskom Heart of Midlothianu, Žalgirisu.

Armenski napadač lako je dobio odluku o selidbi u Hrvatsku, posebice nakon što je Hrvatska igrala finale na Svjetskom prvenstvu.

"Hrvatska me je impresionirala. Znao sam da je to dobra momčad, da imaju kvalitetu, ali oni su me impresionirali sa stavom, načinom na koji su se borili".", reći će David.

Prvi dojmovi o Gorici su i više nego pozitivni. Svjestan je da se momčad tek stvara.

"Moramo samo popraviti neke male detalje, jer u zadnje dvije utakmice izgubili smo bodove u zadnjim minutama. I mislim kada se to riješi da će sve biti u redu", rekao je napadač Gorice.

Igrao je u Rusiji, Danskoj, Americi. I upravo mu je žao što je otišao od tamo taman kad je stigao njegov idol.

"Zlatan Ibrahimović je igrač koji je utjecao na mene, posebno kada sam pročitao njegovu knjigu. Ja sam Armenac rođen u Rusiji i imao sam također taj problem s nacionalnošću kao on, naravno impresionirao me je kao čovjek i naravno kao igrač".

Hrvatice su mu lijepe, ali ne vjeruje da su ljepše od Ruskinja.

"Ruske djevojke..., igrao sam na raznim stranama svijeta, ali moram priznati da su za mene ruske djevojke najljepše na svijetu", zaključio je.

Priviknuo se na klupski ritam rada, pa i na bicikl kao prijevozno sredstvo. Uostalom, evo kako to izgleda u video zapisu...

nogomet

100posto sport video

Gorica

David Arshakyan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter