VIDEO: Apsolutni kralj!

Umjesto da u umirovljeničkom domu igra bingo, u osmom desetljeću ganja loptu i ruši rekorde!


Dejan Šmehil
07.04.2019.17:00
Umjesto da u umirovljeničkom domu igra bingo, u osmom desetljeću ganja loptu i ruši rekorde!
Twitter

sažeto

Itzak Hayk postao je sa 73 godine i službeno najstariji nogometaš u povijesti koji je nastupio u službenoj utakmici


Dejan Šmehil
07.04.2019.17:00

Na 100posto smo nedavno imali priču o najosebujnijem nogometnom klubu u Hrvatskoj za koji, kad nema dovoljno igrača, ponekad zna nastupiti i 73-godišnji predsjednik Ivan Bandur.

No, za razliku od njegovog Hajduka iz Lipovog Brda, izraelski petoligaš prijavio je svog 73-godišnjaka za Guinnessovu knjigu rekorda. I ljudi iz Guinnessa došli su na utakmicu, potvrdili da je stanoviti Itzak Hayk nastupio, provjerili mu osobnu iskaznicu i odmah mu na licu mjesta dodijelili plaketu za najstarijeg nogometaša u povijesti!

Ovaj povijesni događaj zbio se na dvoboju Haykovog Makabi Ironija s Ramat Israelom. Rezultat utakmice je u ovom slučaju bio u drugom planu, ali notirajmo kako se Guinnessov rekorder nije proslavio u tom posebnom dvoboju. Njegova momčad izgubila je kod kuće 1:4.

No, to je tek mala mrlja u danu kad je Hayk ušao u anale kao najstariji živući nogometaš s nastupom u službenoj utakmici. Dosadašnji rekord držao je Urugvajac Robert Carmon, ali on je bio mala beba u usporedbi s Itzakom.

Za svoj Club Pan de Azucar nastupio je 30. listopada 2015. s 53 godine i 182 dana.

Twitter

Inače, Hayk je po vokaciji vratar, a u Izrael je doselio davne 1950. godine iz Iraka. Osim što je vratar, vlasnik je tvrtke koja oprema igrališta pa je tako i u Guinnessa ušao na terenu koji je okružen ogradama s njegovim imenom.

nogomet

Izrael

Guinnessov rekord

rekorder

Itzhak Hayk

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter