BRUTALNA KAZNA MESSIJU

Anketa: Je li suspenzija na četiri utakmice preteška za psovanje suca?


Toni Horvat
28.03.2017.18:30
Anketa: Je li suspenzija na četiri utakmice preteška za psovanje suca?
Reuters

sažeto

Leo Messi krajnje vulgarnim rječnikom obratio se linijskom sucu nakon utakmice Argentine i Čilea, zbog čega ga je Fifa suspendirala na četiri utakmice za reprezentaciju


Toni Horvat
28.03.2017.18:30

Fifa je suspendirala Lea Messija na čak četiri utakmice za reprezentaciju i kaznila s 9500 eura zbog vrijeđanja suca na susretu protiv Čilea u četvrtak. Argentina je u Buenos Airesu pobijedila 1-0, ali Messi se žalio da su ga protivnički igrači stalno udarali, a kad je sve završilo, izgubio je živce i linijskog suca zasuo uvredama.

"Odjebi, mama ti je pička", prenose neki mediji što je slavni Argentinac konkretno izgovorio sucu.

Argentinci su, dakako, u potpunom šoku. Još nisu ni blizu sigurni u plasman na SP u Rusiji iduće godine, a najboljeg igrača im neće biti na četiri od pet preostalih kvalifikacijskih utakmica. Propustit će večerašnji okršaj s Bolivijom, a zatim i susrete protiv Urugvaja, Venezuele i Perua. Tek će u posljednjoj utakmici kvalifikacija, protiv Ekvadora, Messi ponovno na teren uz sunarodnjake.

Argentina je trenutačno treća u južnoameričkim kvalifikacijama s 22 boda, odnosno dva više od Ekvadora i Čilea na petom i šestome mjestu. Četiri reprezentacije će direktno na SP, a peta će u dodatne kvalifikacije.

Čini se da je Fifa od ponajboljeg svjetskog nogometaša željela napraviti primjer kako bi poslala poruku da neće tolerirati takvo ponašanje prema sucima, koji su diljem svijeta pod sve većim udarom kritika. Uostalom, za brutalne startove koji rezultiraju teškim ozljedama rijetko se daju suspenzije na više od tri utakmice.

Što vi mislite, je li Fifa pretjerala ili je kazna Messiju opravdana?

Leo Messi

sudac

FIFA

suspenzija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter