Bivši Dinamov wunderkind na pragu velikog transfera

Alen Halilović potpisuje za sedmi klub u svojoj karijeri: Kapetan mladih Vatrenih dobiva novu šansu u redovima velikana


100posto
22.08.2019.11:00
Alen Halilović potpisuje za sedmi klub u svojoj karijeri: Kapetan mladih Vatrenih dobiva novu šansu u redovima velikana
Getty Images

sažeto

Alen Halilović je na pragu prelaska u Vitoriju Guimaraes koja bi ga posudila od Milana


100posto
22.08.2019.11:00

Alen Halilović slovio je za jednog od najvećih Dinamovih talenata u povijesti, no nakon što je 2014. godine iz Maksimira otišao u veliku Barcelonu njegov nogometni put je krenuo u krivom smjeru. Činilo se kako će Halilović postati jedan od najvećih, no to je trebalo dokazati i na terenu.

Getty Images

Krenule su priče kako se naljutio na trenera Barcine B momčadi kada ga je izvukao iz igre, a ubrzo su uslijedile posudbe. Pet godina kasnije Halilović je na pragu odlaska u sedmi klub u svojoj karijeri, a tek su mu 23 godine. Do sada se okušao u Dinamu, Barceloni, Sporting Gijónu, HSV-u, Las Palmasu, Milanu i Standardu iz Liegea u kojem je na posudbi iz Milana od siječnja ove godine.

U Milan je stigao iz HSV-a na ljeto 2018. godine kao slobodan igrač, ali pravu priliku da pokaže što zna nije ni dobio pa je u Standardu želio napraviti iskorak i dokazati da zaslužuje priliku i na puno većem nivou od toga. Ipak, ni to nije prošlo kako je mladi hrvatski reprezentativac očekivao.

Getty Images

Za Standard je upisao 14 nastupa u kojima je uspio tek jednom asistirati i klub nije zadovoljan njegovim izvedbama pa ga žele vratiti u matični Milan. Kako Talijani imaju već posloženu ekipu za novu sezonu, za mladog Hrvata jednostavno nema mjesta pa će otići na novu posudbu.

Prema pisanju La Derniere Heurea donedavni kapetan U-21 Vatrenih je blizu transfera u portugalsku Vitoriju Guimaraes u kojoj će ponovno pokušati pokazati da nisu pogriješili brojni nogometni stručnjaci koji su u njega polagali velike nade. Ima 23 godine i pred njim je još barem 10 godina karijere koja može još uvijek biti velika. Sve je na njemu samome. Svi znaju da može, sada to mora i dokazati na terenu.

Getty Images

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

Milan

Alen Halilović

posudba

Vitoria Guimaraes

newsletter

Prijavite se na Newsletter