Svjetski rekorder u čudesnoj formi

'Ako neka budala mlati nekog na cesti, ja ne smijem pomoći i umiješati se, jer će mi preko noći uzeti oružje! E to vam je zakon u našoj Hrvatskoj!'


Vjekoslav Paun
16.04.2019.19:00
'Ako neka budala mlati nekog na cesti, ja ne smijem pomoći i umiješati se, jer će mi preko noći uzeti oružje! E to vam je zakon u našoj Hrvatskoj!'
Cropix

sažeto

Josip Glasnović nedavno je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izjednačio svjetski rekord, a izborio je i Olimpijske igre u Tokiju


Vjekoslav Paun
16.04.2019.19:00

Otputovao je u Al Ain bez senzacionalnih očekivanja, uostalom iza njega bila je i povreda i nije "ciljao" na maksimalno, no za maksimalan osmjeh pobrinula se olimpijska kvota, ali i - svjetski rekord.

"Bilo je dobro, malo vruće, jedno 38, 39 Celzija, ali preživio sam. Sve je bilo na mjestu, klopa sjajna, a i rezultat je bio odličan", reći će Josip.

Pio je prijepodnevnu kavu s prijateljima, prepričavao doživljaje s posljednjeg natjecanja, Svjetskog kupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U kvalifikacijama je izjednačio svjetski rekord sa svih 125 pogođenih meta, a u finalu je pobijedio Tajlanđanina Savatea Sresthaporna.

Reuters

"Forma je tu, već je bila sjajna na pozivnom turniru. Trenirao sam dosta dobro, pripremao se sjajno. Imao sam jednu povredu koju sam vukao početkom godine, pa nisam išao na Svjetski kup u Meksiko. Riječ je povredi bicepsa i tetive. I onda sam to izliječio i zaliječio i sva ta želja, sve se poklopilo zapravo. Ali iskreno nisam očekivao da će biti baš ovako, da ću izjednačiti svjetski rekord", rekao nam je Glasnović.

Kako je natjecanje doživio brat Anton, koji je sa 120 pogođenih meta osvojio 31. mjesto?

"To je OK rezultat, ali ne u ovoj godini, predolimpijskoj! Svi su nabrijani i puca se 122, 123 za finale. Malo mu je nedostajalo, ali konkurencija je jaka", rekao je Josip.

Daleko su Olimpijske igre, ali sigurno mu je lakše gurati u sezoni sad kad zna da je vizu izborio...

"Pa je, dosta toga je lakše kad imaš kvotu. Sad mogu na Svjetsko i Europsko prvenstvo ići a lakoćom, kao i na finale Svjetskog kupa. Idem laganini, opuštene glave na sva ta natjecanja.", rekao je naš poznati strijelac u individualnom trapu.

Cropix

Kažu da je uvijek teže braniti zlato?

"Pa je, ali imam olimpijsko zlato i sigurno neću biti toliko napet tamo, no opet putujem tamo s nekim ciljem. Sigurno će mi to pomoći u nekom rasterećenju, to što sam već olimpijski pobjednik. A vidjet ćemo što će tamo biti, ima još dosta vremena", rekao nam je Glasnović.

Zaposlenik je Streljačke udruge Zagreb, ima i neke vanjske sponzore, u programu HOO-a...

"Sve je na mjestu, posao ide po planu, dobra je suradnja. Sve je super.", kaže i dodaje s ironičnim osmjehom:

"Samo još streljana fali!"

Cropix

Prokomentirali smo i novi zakon po kojem će se morati prijavljivati i zračne puške, u njegovu slučaju to ništa konkretno ne znači, ali to je samo dokaz koliko se maksimalno zagorčava sportašima...

"Ne znam zašto su tako tvrdoglavi. Ima oko 70.000 lovaca u Hrvatskoj, svi se pridržavaju zakona i čuvamo naše oružje u sefovima, ali zakon je svejedno prema nama dosta rigorozan i to se ne mijenja.", kaže i daje jedan konkretan primjer:

"Ako recimo netko nekog tuče na cesti, ja ne smijem pomoći, umiješati se i pomoći tom nekom jadniku, jer će mene zapisati u kontekstu sudionika remećenja javnog reda i mira. U tom slučaju bih ostao bez oružja preko noći. Ne shvaćam taj mehanizam, te ljude koji su gore, znaju za probleme prilikom kupovine oružja koje imamo mi sportaši koji smo u sustavu, a opet je birokracija nemoguća".

100posto sport izdvojeno

Josip Glasnović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter