OTMJENA KAO NIKAD

Blanka je zadivila sve. Nosila je haljinu od raritetne, ručno tkane indijske svile

 AFP

ZAGREB - Kada je prošetala crvenim tepihom na dodjeli nagrada najboljim sportašima svijeta u Abu Dhabiju, hrvatska visašica Blanka Vlašić izazvala je uzdahe prisutnih . Naime, visoka Splićanka zablistala je u svilenoj kratkoj tamnoplavoj - indigo haljini, koja je u prvi plan istaknula njene duge noge. Haljinu je za nju izradio dvojac I-Gle - etablirane modne dizajnerice Martina Vrdoljak Ranilović i Nataša Mihaljčišin.

- Blanka nas je kontaktirala i zamolila da kreiramo za nju jer je htjela promjenu. Predložili smo joj nekoliko solucija i ona je izabrala nekoliko izdanja iz naše kolekcije za primanja na kojima je bila u Abu Dhabiju, a ovu tamnoplavu haljinu napravili smo posebno za nju, za večer dodjele nagrada - objašnjava Nataša Mihaljčišin. Dodaje kako je haljina napravljena od rijetke indijske svile.

- Tkanina je dosta specifična jer je to bio sari od teške, ručno tkane svile koji smo nabavili prije deset godina u Indiji. Stajao je i čekao da se pretvori u haljinu, a ovo je bila dobra prilika. Takva svila danas se i u Indiji rijetko nađe. Na haljinu smo ušili perlice, a na rukama Blanka ima ručno rađene štrikane rukavice . Blanka nas je nazvala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i rekla da je dobila velike pohvale za haljinu i otmjeni izgled - kaže Nataša. S Blankom će, otkriva, surađivati i dalje jer se hrvatskoj sportašici sviđa njihov rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 15:10