ANTE CIZMIC Cropix
NA PRAGU POLUFINALA

Dominantni Francuzi pobijedili uz nevjerojatan učinak: Zadnjoj momčadi skupine zabili svi igrači

Island se dobro držao, ali na kraju se oprašta od visokih ambicija
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2024. 17:30

Francuska – Island 39:32 (17:14)

KOLN Lanxess Arena. Gledatelja 14.000. Suci: Hansen i Madsen (Danska)

FRANCUSKA: Bellahcene (12), Desbonet (2); Lenne, Remili 5, Prandi 2, Richardson 6, Mem 5, Tournat 2, N. Karabatić 3, Mahe 1, L. Karabatić 2, Fabregas 6, Descat 2, Konkoud 2, Nahi 1, Konan 1. Izbornik Guillaume Gille

ISLAND: Gustafsson, Halgrimsson (7); Richardsson 6, Smarasson 1, Palmarsson 1, V. Kristjansson 6 (2), Elisson, Jonsson 3, G. Kristijansson 2, Gislasson, Magnusson 2 (1), Valencia, Vidarsson 6, Arnasson 1, Gudjonsson, Thartarson 4. Izbornik Snori Gudjonsson

SEDMERCI: Francuska 1 (1), Island 5 (3)

ISKLJUČENJA: Francuska 8 minuta (Prandi 2+2, Mem. L. Karabatić), Island 6 minuta (V. Kristjansson, Vidarsson, G. Kristjansson)

IGRAČ UTAKMICE: Ludovic Fabregas


U prvoj utakmici 2. kola skupine u Kolnu Francuska svladala Island.

Francuzi su ušli u utakmicu sa četiri boda, Islanđani bez bodova i jednima je to značilo šansu za polufinale, a drugima mogući oproštaj od visoki ambicija.

Izjednačeno je počelo, dok se Francuzi nisu odmaknuli sredinom prvog dijela na 8:4. Držali su dobar ritam, vodili i 12:7, Bellahcene je na golu bio jako dobar. Islanđani se nikako nisu mogli vratiti u utakmicu, ali nekako su se spustili na pristojnih -3 nakon prvih 30 minuta.

Iznimno dinamična utakmica u kojoj je bilo zanimljivo primijetio da se Islanđani ne mogu vratiti u obranu kada Francuzi potegnu na brzi centar, a to se rijetko događa. Konkoud je u timu za ovu priliku zamijenio Portea i naravno bio odličan. Francuzi su sigurno držali prednost, što je inače njihov zaštitni znak u teškim utakmicama kada dođu do plusa. Naizgled jednostavno, ali nije, Island je igrao jako dobar rukomet. Zanimljivo, svi francuski igrači zabili su barem gol na utakmici! 38 golova Islandu iz igre, e to treba moći!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 23:29