Joaquin Sosa

 INSIDEFOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Insidefoto/ddp Usa/profimedia
DINAMOVI TRANSFERI

Jakirović pronašao novog napadača i ‘raketu‘ od 2,5 milijuna? Stiže i novi stoper, evo kad potpisuje Petković

Ako Modri podebljaju ponudu, može na kraju doći do dogovora
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. rujan 2023. 09:38

Joaquin Sosa (21) stiže u Dinamo! U ponedjeljak dolazi na liječnički pregled, a nakon toga bi trebao potpisati ugovor o posudbi s mogućnošću otkupa ugovora. Radi se o urugvajskom stoperu koji je u Bolognu došao prošlog ljeta, upisao je jedanaest nastupa u Serie A, posljednji u svibnju protiv Rome. Osim na stoperu Sosa može igrati na poziciji lijevog beka.

Sergej Jakirović je želio ojačati konkurenciju na stoperskim pozicijama nakon odlaska Josipa Šutala, a Urugvajac se čini kao idealna opcija. Cijena na Transfermarktu iznosi mu 3 milijuna eura. Ono što je dobro za Dinamo, Sosa dolazi na - besplatnu posudbu.

image

Gideon Mensah i Leo Messi

MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp

Francuz Maxime Bernauer još se nije pokazao kao igrač za prvu momčad, Boško Šutalo se vraća nakon dugog neigranja, tako da je Jakirović na mjestu stopera uz standardnog Perića morao koristiti i Stefana Ristovskog. Vidjet ćemo ubrzo kako djeluje Urugvajac.

Petković potpisuje novi ugovor

Osim novog lica iz Urugvaja, sljedeći tjedan će novi ugovor s Modrima potpisati i Bruno Petković, što je svakako najbolja vijest za sve one koji vole Dinamo. Njegov ostanak je sigurno najveće pojačanje, vrhunac ljetnog mercata. Nakon odlaska trojice reprezentativaca, Livakovića, Josipa Šutala i Ivanušeca, odlazak i četvrtog bi zaista bilo previše. Sve naravno najviše zanima hoće li Dinamo na koncu ipak dovesti Osijekovog napadača Ramona Miereza. Iako iz Osijeka jasno poručuju da Mierez nije na prodaju, naše informacije govore da se takav odrješit stav kluba može promijeniti, da na kraju ipak o svemu odlučuje - novac.

image

Frantzdy Pierrot

DOMENIC AQUILINA Nurphoto Via Afp

Ako Modri podebljaju ponudu, može doći do dogovora, naročito zbog toga je Mierez želi u Dinamo. No, pričekajmo rasplet te priče, Dok se razgovara o Mierezu, modri klub ne sjedi prekriženih ruku. Izvori tvrde da je maksimirski klub već duže ima na radaru napadača Maccabija iz Haife, Frantzdyja Pierrota (28). Radi se o centarforu reprezentacije Haitija, koji je za tu nacionalnu vrstu odigrao 27 utakmica i zabio 19 pogodaka. Ove sezone je u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u koju se na koncu Maccabi nije uspio plasirati jer je izgubio od Young Boysa, postigao čak pet pogodaka i jednom je asistirao. Njegova cijena na Transfermarktu iznosi 2 milijuna eura.

Jakirović pronašao svoju ‘raketu‘?

Pred uzvratnu utakmicu sa Spartom iz Praga, trener Sergej Jakirović nam je kazao kako Modri žele dovesti i jednog lijevog beka, što je sasvim normalno s obzirom na situaciju u kojoj se teško odlučiti hoće li tu poziciju igrati Ukrajinac Mihajličenko ili vezni igrač Robert Ljubičić. Nije želio kazati o kome se radi, samo je rekao da treba - “raketu”. Neki menadžerski izvori iz Francuske nam kazuju da je ta “raketa” Gideon Mensah (25), ganski nogometaš, lijevi bek Auxerrea. Radi se o nogometašu finog nogometnog pedigrea koji je između ostalog igrao za Sturm, Liefering, Zulte Waregem, RB Salzburg, Vittoriju Guimaraes, Bordeaux...

Cijena na Transfermarktu mu iznosi 2,5 milijuna eura. Po našim izvorima on želi doći u Dinamu, ali ga Auxerre na pušta. No, ima još vremena do ponedjeljka, 4. rujna kad Dinamo mora poslati prijave igrača za Konferencijsku ligu. To se odnosi na obojicu, Pierrota i Mensaha. Ljetni prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 8. rujna, ali je teško vjerovati da bi Modri kupovali igrače koji ne bi mogli igrati u Europi. I da vas ne zbuni ako je u nekim zemljama 1. rujna istekao ljetni mercato. Uvijek se gleda kupac, dakle u Hrvatskoj se igrači mogu kupovati do tog zadnjeg dana, 8. rujna.

Seniorska karijera Joaquina Sose

Nacional (Urugvaj)

2 utakmice, 0 golova

Rentistas (Urugvaj)

30 utakmica, 2 gola

Liverpool (Urugvaj)

23 utakmice, 0 golova

Bologna (Italija)

11 utakmica, 0 golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 10:36