MATIJA DJANJESIC Cropix
VELIKI DOBITAK

Heureka! Zlatko Dalić više ne mora razbijati glavu, ako ovako nastavi izbornik je dobio centarfora za Katar

Jedan je čovjek pokazao da se vraća na reprezentativni put što za Hrvatsku ima dodatnu dimenziju
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 07:12

Iako je Josip Drmić zabio ključan gol za prolaz u Ligu prvaka i bio akter kod betoniranja rezultata 4:1 pogotkom Bočkaja, najvažnije ime utakmice Dinama i Bodo/Glimta je Bruno Petković. Ne samo zbog doprinosa uspjehu Modrih koji je bio golem niti fantastilnog eurogola škaricama, Petković je u ovoj utakmici pokazao da se vraća na reprezentativni put što za Hrvatsku ima dodatnu dimenziju.

Heureka! Zlatko Dalić više ne mora razbijati glavu, Petković je odigrao najbolju utakmicu unatrag tri godine, od doba kad je bio standardan član početne jedanaestorice Vatrenih. Velike utakmice zazivaju prave igrače. Petković je znao s vremena na vrijeme prirediti majstorske poteze, dobili dobre ocjene za asistencije i neke rijetke pogotke, ali to su bili tek bljeskovi za igrača čiji je potencijal bio prigušen, a izvedbe na terenu često iritantno nemoćne, melankolične i flegmatične, da su se mnogi pitali kako mu pomoći.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

No, nadamo se da je takav Crni Bruno konačno definitivno zaboravljen, igra protiv Bodo/Glima bila je kakvu njegovi mnogi fanovi dugo priželjuju i nadaju joj se.

Taj pogodak škaricama u stilu legendarne Dinamove devetke Dražana Jerkovića ostat će najupečatljivija slika susreta, možda i sezone, no on je i kod prvog i kod trećeg kola proslijedio loptu glavom, bio je jak u posjedu, s idejom u pasu, Bruno i Baturina su najzaslužniji što je Dinamo nalazio način u prvom poluvremenu da ugrozi Norvežane i zabije dva pogotka. No, prije svega to je bio novi Petković koji je igrao presing na stopere, zatvarao im koridore, borio se, trčao, klizavao, radio sve čega nije bilo dugo, dugo, pa niti na tako velikoj utakmici kao što je osmina finala Eura lani kad je u ogledu Hrvatske i Španjolske odstajao susret. To jasno govori koliko je spremniji i ako ovako nastavi Dalić u njemu ima centarfora za Katar.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Statistički dobio je 11 od 19 duela, četiri oduzete lopte, triput je otklonio opasnost od gola Dinama, dijelio je lopte sa 70 posto preciznosti, pritom je pao pred kraj susreta i u produžetku, a ipak je na kraju sudjelovao i kod Drmićeva pogotka. Kako nam se oglasio odmah nakon susreta jedan njegovih velikih fanova "Funkyzeit bit Bruno".

Linker
09. svibanj 2024 20:01