ANTONIO BALIC Cropix
STIŽE KAZNA

Totalna euforija raspametila je susjedstvo, ali zbog stare boljke UEFA ni ovoga puta neće imati milosti

Zrinjski je u nevjerojatnoj utakmici stekao golemu prednost i došao na korak do europske jeseni
Piše: SNObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 07:50

Zrinjski, nogometni prvak Bosne i Hercegovine sljedećeg tjedna mogao bi ispisati novu stranicu povijesti nogometa u susjednoj zemlji. Pred izabranicima Krunoslava Rendulića povijesni je doseg, trebaju ga tek potvrditi na Islandu. Naime, nakon pobjede od 6:2 na svom stadionu u Mostaru protiv islandskog Breidablika, Zrinjskom treba još samo malo do osiguravanja europske jeseni.

Ne dogodi li se potop epskih razmjera, Zrinjski će se plasirati u playoff-rundu kvalifikacija Europske lige te tako sigurno izboriti barem grupnu fazu Konferencijske lige. Niti jedan klub iz BiH se od njene neovisnosti nije plasirao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja, a Zrinjski idućeg četvrtka na krajnjem sjeveru Europe ne bi smio izgubiti s četiri ili više golova razlike.

U Mostaru je bila upriličena i fantastična navijačka atmosfera, a oni najvjerniji nisu se suzdržali od upotrebe pirotehničkih sredstava. Prijete Zrinjskom nove kazne od strane UEFA-e, a one "stare" stigle su baš na dan velike pobjede protiv Breidablika. Mostarski klub dobio je kaznu od 12.750 eura za pirotehniku u susretu 1. pretkola Lige prvaka protiv armenskog Urartua, te 16.500 eura kazne zbog istog razloga na utakmici protiv Slovana iz Bratislave u 2. pretkolu Lige prvaka.

Linker
18. svibanj 2024 18:13