Tužna životna priča

Zvijezda je showa 'Ljepotice i genijalci', a iza njega je jako težak put! Bio je beskućnik skoro tri godine, polagao je ispite i učio u napuštenoj kući


Barbara Marinović
27.03.2019.14:00
Zvijezda je showa 'Ljepotice i genijalci', a iza njega je jako težak put! Bio je beskućnik skoro tri godine, polagao je ispite i učio u napuštenoj kući
Screenshot: Nova TV

sažeto

Karlo Maximillian Vuković mladić je koji se u emisiji 'Ljepotice i genijalci' bori za nagradu od 200 tisuća kuna


Barbara Marinović
27.03.2019.14:00

'Karlo je jako smiješan, malo je zbunjen', izjavila je Helena Špiljarić nakon što je upoznala svog para u showu 'Ljepotice i genijalci' Nove TV. Radi se o Karlu Maksimilijan Vukoviću, mladiću koji je jedan od kandidata u showu. Između ostalog, kandidati se bore i za novčanu nagradu od 200 tisuća kuna. I njemu se Helena svidjela pa je rekao da je predivna cura.

Pitagora želi biti profesor, u beskućništvu je polagao ispite

Osvojio je simpatije gledatelja Karlo, no ovaj student sociologije i filozofije krije tužnu životnu priču. Mogla bi bez problema njegov put završiti i ekraniziran u seriju ili film. Naime, ovaj dečko je proveo skoro tri godine živeći kao beskućnik. Pri predstavljanju kandidata rečeno je da je Karlo nesretnim slučajem završio na ulici, a unatoč svim zaprekama u tom periodu položio je deset ispita.

Tijekom najtežih dana tog perioda na cesti, Karlo je spavao po klupama i parkovima, a vječito bio u potrazi za garažom ili napuštenom kućom, pogotovo u danima zagrebačke hladnoće. Znao je spas potražiti i u vagonima vlakova.

Foto: PR

U svim borbama koje je život pred njega stavio, vodio se samo jednom motivacijom - diplomirati, usmjeravati ljude i biti jednog dana profesor. I dok mnogima takve želje zvuče prilično prizemno, i obično - ovom dečku to je veliki san, a nadamo se da će jednog dana biti i postignuće na koje će biti ponosan.

Na ulici završio s 19 godina

Prijatelji ga nazivaju Pitagora, a u svoje hobije ubraja šah, pisanje tekstova, čitanje knjiga i košarku. Njegova priča više je puta bila tema u medijima, nije nikada Vuković bježao od svoje tužne sudbine. S 19 godina završile je na ulici i dane provodio po garažama i napuštenim kućama. U toj situaciji uspio je ipak položiti 10 ispita, učeći u nekoj napuštenoj kući uz svijetlo svijeće.

Živio u prihvatilištu za beskućnike

Snalazio se kako je znao i umio, a živio je neko vrijeme i u prihvatilištu za beskućnike. Nekad je morao i prositi za novac te skupljati boce, a najveća radost tada su mu bile lepinje s ćevapima. Radeći honorarno zarađivao je za život, a krov nad glavom u Caritasovom prihvatilištu označio je veliku promjenu i pomoć.

Naime, bilo je teško studirati, živjeti na ulici i ne znati što će biti sutra pa je fakultet u tim godinama patio. Iako je položio spomenutih deset ispita, zbog manjka ECTS bodova izgubio je pravo studiranja pa je i fakultetu dugovao novac. Voditeljica prihvatilišta Iva Hrvačić bila je odlučna da pomogne mladiću koji od sebe nikad nije odustao. Stoga je kontaktirala fakultet i dogovorila da mu otpišu dug te omoguće nastavak studiranja. Upisao je ispočetka prvu godinu, a uspješno je pomoću Ive dobio i mjesto u studentskom domu.

ljepotice i genijalci

Karlo Maximillian Vuković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter