daenerys šokirala priznanjem

Zvijezda 'Igre prijestolja' izjavila kako ju je inspirirao Adolf Hitler: 'Razumijem sve što kaže iako ne govorim njemački'


100posto
25.05.2019.12:00
Zvijezda 'Igre prijestolja' izjavila kako ju je inspirirao Adolf Hitler: 'Razumijem sve što kaže iako ne govorim njemački'
Getty Images

sažeto

Emilia Clarke se za ulogu spremala slušajući govore Hitlera i drugih diktatora


100posto
25.05.2019.12:00

Emilia Clarke pobrala je salve pohvala za svoju ulogu Daenerys Targaryen u Igri prijestolja. Premda su fanovi serijala razočarani zadnjom sezonom Clarke je, za razliku od scenarista, ponovno briljirala, i to u ulozi negativke.

U zadnjoj epizodi Igre prijestolja imala je zahtjevan zadatak, trebala je održati snažan, ratno-huškači govor u kojem je svoje sljedbenike pozvala u nove pohode, i to na nepostojećem 'visoko valirijskom' jeziku. Magazinu 'Variety' otkrila je da joj je u tome pomogao - ni više, ni manje – već Adolf Hitler! Inače, i u prethodnim sezonama imala je slične zadaće, držala je govore na dotračkom i valrijskom jeziku.

Učila je od diktatora

"Možda će se sada činiti smiješnim, ali pripremajući se za govore, gledala sam dosta video snimaka diktatora i snažnih vođa na raznim jezicima kako bih vidjela mogu li razumjeti što oni govore bez poznavanja jezika. I može se! Možeš u potpunosti razumjeti što Hitler je... govori", izjavila je Clark.

"Pomislila sam, ako mogu vjerovati u svaku pojedinu riječ koju izgovaram, gledatelji uopće neće toliko čitati titlove", dodala je.

Držala je govor hladnjaku i štednjaku

Otkrila je i kako je noćima ostajala budna i držala govore svojim kućanskim aparatima, štednjaku, hladnjaku te da je također održala govor s prozora hotelske sobe u Belfastu, gdje se serija snimala.

"No, prozor je bio zatvoren, Nisam htjela da ljudi pomisle da lajem kao luđakinja."

U svakom slučaju, Clarke je uspjela u svojoj namjeri, korisnici na društvenim mrežama pohvalili su njezin govor, a mnogi su u njemu prepoznali 'mentora'.

"Došla sam na set i bez probe sam iz prvog pokušaja cijeli govor održala savršeno", pohvalila se za kraj.

Igra prijestolja

Adolf Hitler

govor

Emilia Clarke

Daenerys Targaryen

newsletter

Prijavite se na Newsletter