Sad u Zagrebu priprema mjuzikl

Zrinka Cvitešić ima novog agenta koji zastupa i Kate Winslet


Ines Madunić
19.09.2017.12:35
Zrinka Cvitešić ima novog agenta koji zastupa i Kate Winslet
HNK Zagreb

sažeto

Naša glumica trenutno u HNK priprema predstavu "Tko pjeva zlo ne misli" s Krešimirom Mikićem i Dušanom Bućanom


Ines Madunić
19.09.2017.12:35

Nakon što je zasjala na londonskom West Endu u mjuziklu "Once", Zrinka Cvitešić (38) vratila se ovog ljeta u Zagreb te trenutno priprema predstavu "Tko pjeva zlo ne misli". Premijeru će imati 28. rujna, a mjuzikl u režiji Renea Medvešeka već je dobio puno medijske pozornosti. Uz Zrinku Cvitešić, koja glumi Anu Šafranek, na daskama zagrebačkog HNK naći će se Dušan Bućan (40) kao Franjo Šafranek, Krešimir Mikić (43) kao Gospon Fulir, Ivana Boban kao teta Mina te mnogi drugi glumci iz ansambla HNK.

HNK Zagreb

"Bit ću kratak - ja guštam", vrlo sažeto rekao je Krešimir Mikić o svojoj ulozi, inače prvoj u HNK Zagreb. Zrinka Cvitešić potvrdila je da su probe jako zabavne.

"Mi znamo plakati od smijeha na probama, baš uživamo svi i teško nam je ostati ozbiljnima. Zanimljivo je da smo Dušan i ja bili zajedno na Akademiji i dobili smo upravo ovaj tekst da radimo na njemu, a nas dvoje smo se pobunili i rekli da nam je to užasno glupo i da se tu nema što raditi s tim tekstom", kroz smijeh je rekla glumica, koja je potvrdila i da je promijenila agenciju koja ju zastupa.

"Ne bih o razlozima, ali sad sam puno zadovoljnija. Moj novi agent zastupa i Kate Winslet", rekla je Cvitešić.

HNK Zagreb

Kaže i kako je velika razlika u radu u kazalištu kod nas i u Londonu.

"Ovdje je puno teže biti glumac. U Londonu postoji cijeli taj sustav kazališni koji je osmišljen i postavljen tako da olakša glumcu. Tamo ti daju vještine i sigurnost, a ovdje se još moraš boriti s jako puno stvari", rekla je Zrinka. Glumac Dušan Bućan kaže kako mu je kolegica puno pomogla u pripremi za predstavu.

HNK Zagreb

"Pogotovo što se tiče pjevanja, to nije baš moj fah, a ona mi je bila podrška i pomogla u masu stvari. Znamo se već 20 godina i ona je stvarno zvijezda, ali što se tiče rada, prava je kolegica", rekao je Bućan.

Redatelj Rene Medvešek ponovio je kako ne žele kopirati ni natjecati se s kultnim filmom Kreše Golika, inače najgledanijim hrvatskim filmom svih vremena.

Premijera "Tko pjeva zlo ne misli" u Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb je 28. rujna.

HNK Zagreb

kazalište

glumci

predstava

HNK Zagreb

Zrinka Cvitešić

mjuzikl

Dušan Bućan

Krešimir Mikić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter