Rođena je usred rata i bijede, no postala je najveća

Zovu je kraljicom humora, no ovih dana jako je potresena! Preminula je prva ljubav legendarne jugoslavenske glumice


Barbara Marinović
14.12.2018.17:00
Zovu je kraljicom humora, no ovih dana jako je potresena! Preminula je prva ljubav legendarne jugoslavenske glumice
Foto: CROPIX

sažeto

Seka Sablić među omiljenim je glumačkim imenima na ovim prostorima


Barbara Marinović
14.12.2018.17:00

Legendarna glumica Jelisaveta Seka Sablić jako je tužna zbog smrti njezinog kolege i Božidara Boleta Stošića, koji je preminuo jučer nakon teške bolesti. Dugo su zajedno glumili, a bili su i u vezi kada je Seka počinjala s karijerom. 'Jako mi je žao. On je bio glumac i čovjek jedno vrijeme jako prisutan u mom životu. Nisam znala da je bolestan', rekla je za Kurir Sablić. Dodala je o svojoj prvoj ljubavi i da je bio jako posvećen svom poslu te da takvih glumaca više nema.

Ona je svakako jedna od onih koji su i dalje takvi glumci, posvećeni, veliki, talentirani. Našla se tijekom bogate karijere u brojnim ulogama, dobivala priznanja, no uvijek je zadržala dozu skromnosti. Kao djevojčica, priznala je svojedobno, željela je jedino biti bogata. Rođena je, naime, u ratno vrijeme, 1942. godine, u obitelji krojača - pravoslavca i majke Židovke. Živjeli su skromno, no Seka je imala sve što joj je trebalo za normalan život.

Fakultet dramskih umjetnost tako je završila u roku, 1965. godine, a bila je u svojoj generaciji najbolji student. Zovu je kraljicom humora, no ona će za sebe reći da je privatno mrgud koji je za ulogu spreman napraviti sve. Nije se Seka libila ni priznati tako da je zbog uloge probala i drogu.

O ljubavi nikada nije htjela pričati, pa se tako nije oglašavala ni o ocu svog sina Stefana, kojeg je na svijet donijela kada su joj bile 34 godine. Danas je njezin sin uspješni kazališni redatelj te je i sam otac dječaka. Uz svog unuka Leona Seka je iznimno vezana. Tijekom svoje plodne i bogate karijere Seka je stekla poklonike diljem regije, a sve zbog njezinog talenta, ali i stava, vjerna je sebi bila i ostala. Među obožavateljima kultne glumice je i Severina, kojoj se Seka svojedobno pojavila u spotu za singl 'Silikoni'. Velika je to bila čast za Severinu, koja je tada rekla da je Seka kult.

Seka Sablić

Jelisaveta Seka Sablić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter