Osobna i 'javna' iskaznica nekima se ne podudaraju

Znate li tko je Tadija Bajić, a tko Dorotea Budimir? I jedna političarka mijenjala je ime, a nikad nije objasnila zašto


Barbara Marinović
29.11.2018.19:30
Znate li tko je Tadija Bajić, a tko Dorotea Budimir? I jedna političarka mijenjala je ime, a nikad nije objasnila zašto
Foto: CROPIX

sažeto

Jasmin Stavros, Jacques Houdek, Doris Dragović... Imena ovih legendi estrade zapravo su umjetnička, a pravom imenu je najbliži Željko/Jacques


Barbara Marinović
29.11.2018.19:30

Iako se čini kao trend koji prvenstveno predvode strane zvijezde, i kod nas ima celebrityja koji su mijenjali ime i prezime. Neki su si dali umjetničko ime, a drugi mijenjali i ime i prezime.

Jedan od njih je Jasmin Stavros, koji je davnih dana promijenio ime koje je nekad nosio - Milo Vasić. Za sve je odgovoran, ispričao je Stavros svojedobno, Rajko Dujmić. On je dao Stavrosu novi identitet. Legendarna Doris Dragović zapravo se zove Dorotea Budimir. Inače, to je prezime njezinog supruga.

Srdjan Vrancic / CROPIX

Nives Celzijus zaprvo se preziva Zeljković, a Edo Maajka zove se inače Edin Osmić. I poznati glazbenik Dino Merlin promijenio je ime. Inače se zove Edin Dervišhalidović, a umjetničko je ime preuzeo od grupe Merlin, s kojom je nekad nastupao.

Jacques Houdek inače se zove Željko, a legendarna Kasandra - Davorka Ručević. Iako je cijeloj zemlji poznata kao Minea, voditeljica i pjevačica zapravo nosi ime Renata Končić. Generalno je poznato da su ljudi najčešće sebi umjetnička imena davali tijekom ere dancea pa se tako i Senad Galijašević zove Senna M.

Promo

Tadija Bajić u javnosti je poznatiji Tedi Spalato, a Gibonni Zlatan Stipišić. Ibrica Jusić navodno je rođen kao Ibrahim, a Rene Bakalović kao Safet. Zanimljivo je i da je Ingrid Antičević rođena kao Marija. Nije nikada objasnila konkretno zašto je taj potez povukla.

Goran Mehkek / CROPIX

Doris Dragović

Edo Maajka

Dino Merlin

Ingrid Antičević Marinović

Jasmin Stavros

Kasandra

Tedi Spalato

Milo Vasić

Tadija Bajić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter