Obrati pažnju na... Mirna Škrgatić

Znamo da je glupo žene predstavljati s 'ona je lijepa', ali Mirna to stvarno jest! Uz to je i nevjerojatno talentirana i predstavlja svoj prvi album


Valerija Bebek
02.10.2019.13:00
Znamo da je glupo žene predstavljati s 'ona je lijepa', ali Mirna to stvarno jest! Uz to je i nevjerojatno talentirana i predstavlja svoj prvi album
Promo

sažeto

Uoči koncertne promocije svog prvog albuma, kantautorica iz Rijeke razgovarala je sa 100posto


Valerija Bebek
02.10.2019.13:00

Samo dvije godine od prvog nastupa, do prvog albuma i pregršt prekrasnih videospotova koji su osvojili i srca struke. Rezultati su to mlade, talentirane kantautorice iz Rijeke koja je dočekala izdavanje i promociju svog prvog albuma. Mirna Škrgatić svih je 12 pjesama s albuma 'Snovi' napisala sama i kako nam kaže, jedva ga čeka predstaviti publici uz pratnju benda u zagrebačkom Vinylu.

"Za mene moj prvi album označava početak realizacije snova o bavljenju glazbom koje sanjam od djetinjstva. Zato sam ga i nazvala 'Snovi'. Divan je osjećaj držati svoj prvi album u rukama. Na njemu sam radila dvije godine i sretna sam što je konačno vani", ispričala je mlada kantautorica Mirna Škrgatić uoči promocije svog prvog albuma. Album je službeno izašao 27. rujna pod okriljem izdavačke kuće Menart.

Promo

"Sve pjesme na albumu, napisala sam uz klavir, a mnoge su vrlo intimne prirode i najčešće produkt trenutka nakupljenih snažnih emocija koji bih iskoristila za pisanje nove pjesme", objasnila je Mirna.

Međunarodne nominacije za vizualni identitet

Osim što mnogo rada i truda ulaže u glazbeni dio priče, isto toliko ova mlada kantautorica polaže i u vizualni dio. Tako svaki njezin video spot izgleda kao jedinstven estetski događaj s pozadinskom pričom. To je prepoznala i struka tako je posljednji spot 'Nestvaran' ušao u natjecateljski program na Danima hrvatskog filma. Dok je video za 'Tvoja laž' bio nominiran na MTS festivalu 2018. u Beogradu i ušao u top tri u kategoriji Najbolji alternativni rock spot.

Uoči izlaska albuma prvijenca, Mirna je objavila još jedan singl s albuma. Riječ je o pjesmi 'Gdje si sad' za koju uskoro objaviti i video spot koji će i ovoga puta režirati njeni dugogodišnji suradnici i prijatelji Ira & John koji su zaslužni i za omot albuma.

"Ira i John su odlično popratili priču likovnim oblikovanjem naslovnice i knjižice albuma. Transparentna koprena koju navlačim dio je snoviđenja, izvjesne atmosfere albuma, kao što i sam naslov nagovještava, dok nagost pak sugerira intimu većine mojih pjesama", objasnila je Mirna.

Za ljubav prema glazbi zahvaljuje ocu

Mirnin prvi nastup s autorskom glazbom bio je u finalu Karlovačko Rock Off festivala, 2017. u Rijeci, u sklopu festivala Hartera. Ljubav prema glazbi počela je još u djetinjstvu, prije svega zahvaljujući njenom ocu, Marinu Škrgatiću, pjevaču, skladatelju i tekstopiscu.

"Često smo skupa pjevali uz klavir ili gitaru, koju me pokušavao naučiti svirati, ali nije mi išlo jer nisam mogla stisnuti žice kako treba. Već s devet godina sam počela pisati svoje skladbe, kojih se i danas znam prisjetiti i odsvirati na klaviru, a onda mi najčešće dođe inspiracija za neku novu pjesmu", ispričala je Mirna.

Promocija njenog prvog albuma 'Snovi' zakazana je u srijedu 2. listopada u 19 sati u, ulaz je besplatan.

"Pozivam vas sve da dođete u Vinyl u Bogovićevoj na druženje i live svirku. Izvest ću s pratećim bendom nekoliko pjesama s albuma, a spremam i jedno iznenađenje za kraj, gošću koja će mi se pridružiti na pozornici. O kome se radi, dođite večeras vidjeti i čuti", najavila je Mirna za čitatelje 100posto.

promocija albuma

snovi

Mirna Škrgatić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter