Hitno završila u bolnici

'Život me nije mazio, ali ostala sam jaka': Treći put su joj našli rak, hitno je završila u bolnici, a zbog razvoda se htjela ubiti


Ines Madunić
21.08.2019.19:30
'Život me nije mazio, ali ostala sam jaka': Treći put su joj našli rak, hitno je završila u bolnici, a zbog razvoda se htjela ubiti
Screenshot

sažeto

Nada Obrić treći put se bori s karcinomom, a iako je imala uspješnu karijeru, u privatnom životu nije joj išlo


Ines Madunić
21.08.2019.19:30

Pjevačica Nada Obrić kao djevojčica je maštala da postane gimnastičarka, osvajala je nagrade, ali na kraju je ipak odustala od sportske karijere. Kao studentica bila je članica kulturno-umjetničkog društva, a tamo su i primijetili njezin talent za pjevanje. Ponudili su joj snimanje za Jugoton i uskoro je postala zvijezda.

Objavila je 15-ak albuma, od kojih su četiri postigle dijamantnu, tri zlatnu i dva platinastu nakladu. U karijeri je prodala više od pet milijuna ploča. Nada je postala poznata po folk pjesmama, najveći hit joj je "Dugo te dugo očekujem", a kasnije je bila i televizijska voditeljica.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ElegantnaTasnica (@elegantna_tasnica) on Feb 18, 2018 at 4:05pm PST

No, u privatnom životu nije joj bilo lako.

Bila je u braku s Aleksandrom Ivanovićem koji ju je često varao, a kad je došlo do razvoda razmišljala je o samoubojstvu.

"Imao je više žena tijekom našeg zajedničkog života. Nije mi bilo svejedno. Osjećala sam da me vara, točno sam znala kad je s drugom, osjećaj me nikad nije izdao. Bilo je tuge i suza, razvod mi je tako teško pao da sam mislila da ću se ubiti, da ne mogu više živjeti. Svašta mi je prolazilo kroz glavu", rekla je. Razveli su se 2004. godine.

Tek godinama poslije, točnije 2017. godine Obrić je saznala kako je njezin bivši suprug bio povezan s mafijom devedesetih godina.

"Pred razvod smo se užasno svađali. Kad god bi došao kući oči sam mu vadila misleći da je bio s ljubavnicama. Evo, trebalo je da prođe više od 20 godina da shvatim da sam možda i griješila. Šalu na stranu, iako je u svakoj šali pola istine... On je imao svoj prodajno-servisni centar, rijetko sam tamo odlazila, a kad bih došla, viđala sam doktore, profesore, suce, odvjetnike, inspektore i običan narod... Nisam tad čula da je imao nekih problema sa zakonom", rekla je.

Njezinom je mužu smetalo i to što je bila slavna.

"U početku mu je odgovaralo što sam Nada Obrić, ali kasnije je imao kompleks od moje slave. Govorio mi je da bih živjela kao kraljica da sam bila drugačija. Smetalo mu je što sam jaka žena, što sam uvijek bila konkretna i direktna", rekla je.

Osim što nije bila sretna u ljubavi, imala je i probleme sa zdravljem. Nedavno su je hitno primili u bolnicu jer su joj po treći put dijagnosticirali rak.
Prvi put bilo je 1999. godine.

"Bio je u fazi doslovno dvanaest sati. Ne minuta do dvanaest, nego u dvanaest. Bila sam zdrava kao dren, trenirala sam, imala sam pločice na trbuhu, trčala sam. Zdrava. Godinu dana prije toga je jedna doktorica iz Zemunske bolnice bila kod mene na kozmetičkom tretmanu i doslovno me odvela da mi napravi sve nalaze. I rekla mi je tada da sam kao djevojčica.

Nepuna godinu dana kasnije, dogodi se to što se dogodilo. Intuitivno sam osjetila da nešto nije u redu jer je 1999. godine bilo bombardiranje. U jeku najvećeg bombardiranja skočim i hoću ići u salon namještaja da kupim dvije fotelje, ako se slučajno razbolim da, ako mi netko dođe u posjetu da ima gdje sjesti, da mi ne sjedi u krevetu. Odem u Njemačku, u neku trgovinu gdje sebe uhvatim da kupujem tri pamučne pidžame. Ako se razbolim, u bolnici je praktičnije da nosim pidžame, pamuk je i kupi znoj i tada poveže sve ostalo. Shvatim da nisam dobro i odem kod liječnika. To je bio ponedjeljak, u srijedu me zove doktor jer smo kućni prijatelji i kažem mu: 'Vidi, ja znam, imam rak.' On se iznenadi i pita me: 'Tko ti je javio?'", rekla je u jednoj tv emisiji.

Odmah su je operirali, a tijekom operacije stalo joj je srce i bila je klinički mrtva. Srećom, uspjela se izvući i oporaviti, a rekla je kako se nikad nije sažalijevala jer je znala da mora biti jaka zbog svoje djece.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nada Obric (@obricnada) on Jun 18, 2019 at 10:01am PDT

"Najteže mi je bilo noću kad svi odu na spavanje. Ja tada razmišljam o svojoj djeci koja su još uvijek mala i ne mogu bez mene. Tada sam sebi rekla da moram pobijediti karcinom jer sam im potrebna. Mene život nikada nije mazio, a svi su mislili i govorili kako je meni lako", ispričala je.

Nakon nekoliko godina ponovno je imala osjećaj da nešto nije u redu. Tad su joj pronašli rak kože te opet hitno operirali.

Za srpske medije potvrdila je kako je ponovno u bolnici zbog tumora, ali i da se ni ovaj put ne planira predati te da vjeruje kako će sve biti u redu.

pjevačica

karcinom

Nada Obrić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter