Okrenula se 'anđelima'

Život joj obilježile teške tragedije i britki jezik: Mirna Berend nekad je bila jedna od najseksipilnijih voditeljica, obožavao ju je i pokojni Tuđman


Barbara Marinović
03.09.2018.19:30
Život joj obilježile teške tragedije i britki jezik: Mirna Berend nekad je bila jedna od najseksipilnijih voditeljica, obožavao ju je i pokojni Tuđman
CROPIX

sažeto

Mirna Berend devedesetih je godina vladala javnim prostorom, osvajala je svojim dubokim i senzualnim glasom po kojem je zapamćena i danas


Barbara Marinović
03.09.2018.19:30

Anđeoska krema, linija nakita... Mirna Berend više nije na televizijskim ekranima, no našla si je posla. Na društvenim mrežama ovih dana aktivno promovira svoju kremu, radi to i s kolekcijom nakita 'Mirnini anđeli'. Nakon dugo godina na televiziji, okrenula se tako vlastitoj proizvodnji. Turbulentna je životna priča ove voditeljice. Svojedobno je bila jedna od najpopularnijih na ekranu, krasila ga je i smislom za posao i izgledom.

Život joj obilježile i teške privatne tragedije

Devedesetih godina Mirna je radila na HTV-u, vodila je svojedobno emisije 'Lijepom našom' i 'Par excellence', sve dok 2000. godine nije dobila otkaz. Nikada nije službeno objašnjeno zašto je Mirni Berend otkazala suradnja, no njezina je pretpostavka bila da se radilo o osveti nove vlasti zbog toga što je vodila predizborne kampanje Franje Tuđmana. Bila je omiljena voditeljica mnogih, pa i  prvog hrvatskog predsjednika. Nije tada odustala od posla, već je počela raditi na Novoj TV. Neko vrijeme vodila je emisije 'Komentar tjedna', 'Intervjui tjedna Mirna Berend' te kviz 'Ona i on'. Radila je tamo sve do 2011. godine, a nakon što je tada otišla iz medija, posvetila se u potpunosti svom hobiju.

CROPIX

Kada je otkrila 'Facebook', prodajna mreža njezinih proizvoda se proširila, a Berend polako povukla iz medija i počela se baviti vlastitim poslom, otvorila je kozmetički salon, a kao hobi izrađivala je nakit. U turbulentnom poslovnom periodu, Berend se suočila s bolešću svog oca, i to je teško podnosila, zbog čega joj je patio i privatni posao sa salonom. Tješio ju je tada njezin hobi, nakit koji je u tišini izrađivala.

U njemu je našla utjehu i nakon što je doživjela strašnu tragediju, koja joj je uvelike obilježila život. Naime, prije nešto više od pet godina njezin partner, Dean Vujasinović, preminuo je u snu. Bilo mu je svega 29 godina kada ga je u snu izdalo srce. Od tuge, Mirna se povukla iz javnosti, nije davala izjave, a neko vrijeme nije niti radila na svom nakitu. Proces preboljevanja tragedije bio je dug i težak.

CROPIX

Najdulju ljubav prekinula 'kad je presolila juhu'

Prije nego se zaljubila u Deana, Mirna je bila u sedmogodišnjoj vezi s pravnikom Markom Pavelićem. U svom stilu je nakon prekida rekla kako je vezu prekinula onog dana kad je Paveliću presolila juhu. Bila je to njezina najdulja veza, u njoj su prošli jako puno lijepih, ali i teških trenutaka zajedno. Za Gloriju je u vrijeme njihove ljubavi rekla kako je to bila najdulja i najintenzivija veza u njezinom životu. 'Prošli smo najgore odmah na početku. Pokopali smo mog tatu, pa njegova, pa moju baku, pa Markovu baku, izgubili smo dijete, pa moje operacije... Molila sam ga da ode, ali on je ostao uz mene', izjavila je tada Berend. Iako ljubav nije prošla sve kušnje, ostali su nakon prekida u dobrim odnosima.

CROPIX

Poznata po oštrom jeziku i čvrstom stavu

Poznata je Berend i po svom stavu, karakteru i oštrom jeziku. Nikad se nije libila reći što misli, a svojedobno je tako odbrusila Josipu Kataleniću kada ju je pred kamerama pozvao na kavu. Ostao je taj trenutak poprilično upamćen, ali nije jedini. Prije par godina obrušila se na Facebooku i na Olivera Frljića i njegovo javno djelovanje. 'Olivere Frljiću, jedino po čemu te pamtim je kratka veza s Danijelom Trbović... Upravo te pomno pratim na jednoj od regionalnih televizija, i pitam se zašto sve što sereš radiš u Hrvatskoj, kad si sve to mogao raditi u puno kompliciranoj konstalaciji snaga iz koje si potekao, a to je Travnik... Bosna i Hercegovina je dovoljno komplicirana da ne razumijem potrebu da doseliš u ovakvu glupu ustašku zemlju kako je ti doživljavaš, i u njoj s gadljivošću radiš, primaš plaću... Fuj.. Baš vjerodostojno umjetniku za kakvog se prikazuješ, a i previše jednostavno za tvoje dramsko intelektualno drkanje. Čemu to...', poručila je Berend između ostalog tada Frljiću u žustrom obraćanju putem Facebooka. Nije Frljić jedini koji se našao na meti Mirninog jezika, a obrušila se svojedobno i na voditeljice koje se danas pojavljuju polugole pred ekranima.

CROPIX

Mirna Berend

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter