Objavili su oglas

Želite kuhati za kraljicu? Elizabeta II traži novog kuhara, morate biti ambiciozni i pouzdani, a nudi se plaća od 15.000 kuna


Ines Madunić
18.07.2019.08:00
Želite kuhati za kraljicu? Elizabeta II traži novog kuhara, morate biti ambiciozni i pouzdani, a nudi se plaća od 15.000 kuna
Profimedia

sažeto

Traži se novi kuhar koji bi živio i radio u Buckinghamskoj palači


Ines Madunić
18.07.2019.08:00

Među oglasima za posao na službenoj stranici britanske kraljevske obitelji pojavio se onaj za kuhara koji bi radio u Buckinghamskoj palači.

Kraljica Elizabeta II i njezina obitelj nude oko 15.000 kuna mjesečne plaće za stalan posao pet dana u tjednu.

Idealan kandidat mora biti ambiciozan i marljiv te imati oko za detalje, a nudi se i mogućnost života u samoj palači, u kojem slučaju će biti pokriveni i svi obroci, ali i plaća će se nešto smanjiti.

"Kao što možete očekivati, standardi su jako visoki. Svaki dan ima puno posla pa morate biti ambiciozni i kvalificirani. Najbolji ste kad radite u timu, imate razvijene komunikacijske vještine i prilagodljivi ste. Najvažnije je da ste strastveni oko hrane i posluživanja te spremni naučiti nove vještine", stoji u oglasu.

Profimedia

Novi kuhar radit će u Buckinghamskoj palači na svakodnevnom meniju kraljice i obitelji, ali i pripremati hranu za svečane državne večere i primanja.

Nekadašnji šef kuhinje u palači, Darren McGrady, izjavio je kako kraljica nikad nije otkrila koje joj je omiljeno jelo kako bi izbjegla to da joj ga stalno serviraju. No, bez jedne stvari ne može.

"Svaki dan pojede komadić čokoladne torte i uvijek je pojede do kraja. Ako putuje negdje, uvijek zamoli kuhara da joj pripremi tortu kako bi je imala sa sobom. Općenito, obožava čokoladu i ne može joj odoljeti", rekao je McGrady.

On je u Buckinghamskoj palači radio 11 godina te bio kraljičin osobni kuhar, a zatim i četiri godine u Kensingtonskoj palači te kaže da su najčešće kuhali tradicionalna britanska i francuska jela.

Profimedia

"Za glavno jelo voli, primjerice, steakove, a obožavateljica je ribe i uvijek inzistira na lokalnim namirnicama. No, princ Philip uvijek je bio više uzbuđen oko novih jela i namirnica na meniju i raspitivao bi se o tome što ćemo raditi. Menije smo pripremali tri dana unaprijed kako bismo mogli nabaviti sve što nam treba na vrijeme. Ponudili bismo joj prijedloge, a ona bi ih prihvatila ili odbila, a ponekad bi jasno napisala što želi", ispričao je McGrady.

kraljevska obitelj

kraljica Elizabeta II.

oglas za posao

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter