Najveće jugoslavenske zavodnice

Zbog njih su padale vlade, raspadali se bendovi, muškarci gubili razum! Zbog fatalne Olivere poznati glumac skoro se ubio!


Barbara Marinović
16.12.2018.08:30
Zbog njih su padale vlade, raspadali se bendovi, muškarci gubili razum! Zbog fatalne Olivere poznati glumac skoro se ubio!
Foto: CROPIX

sažeto

One su bile prirodne, lijepe, karizmatične i fatalne, zbog njih je bivša država bila na koljenima


Barbara Marinović
16.12.2018.08:30

Nekad nije plastična kirurgija vodila glavnu riječ kada je ljepota u pitanju. Nekad su se žene 'borile' onim što im je prirodno dano, a vrhunac umjetnog bila je eventualno boja kose ili laka na noktima. Pa, kad bi se pojavila neka ljepotica svjetskih gabarita, muškarci bi za njom izgubili glavu. Ne treba se čuditi tome, bivša država imala je fatalnih ljepotica.

Prva među njima, fatalna, prelijepa, karizmatična, beskrajno talentirana - Ena Begović. Neponovljiva žena koja je i profesionalno bacala na koljena, sve je to Begović bila. Muškarci su gubili glavu za njom otkad se pojavila u filmu Lordana Zafranovića. U 'Okupaciji u 26 slika' ulogu je dobila kao maturantica, no bila je to tek uvertira u film 'Pad Italije'. Scena u kojoj izlazi iz mora - ostala je zapisana kao kultna u našoj kinematografiji.

Foto: CROPIX

Mira Furlan još je jedna od ljepotica koja je osamdesetih pokorila bivšu državu. Kada se pojavila u filmu 'Otac na službenom putu', nevjerojatno brzo prometnula se u jednu od muza ovih prostora. Ostvarila se i u inozemstvu sjajnim ulogama. Karizme ovoj zagrebačkoj ljepotici nikad nije nedostajalo pa je tako krasi i danas.

Foto: CROPIX

Vamp djevojka šezdesetih i sedamdesetih godina bila je Olivera Katarina. Prelijepa Beograđanka odrastala je u patrijarhalnoj obitelji, a sa svega 18 godina je zbog toga i pobjegla iz svog doma. Zbog njezine fatalne ljepote se, kada je u Beogradu upisala glumu, skoro života koštala kolegu Miloša Žutića. Kada je saznao da se udala za novinara Vuka Vuča, Miloš je navodno popio otrov, a liječnici su mu teškom borbom spasili život. Razvela se i kasnije udala za Miladina Šakića te dobila sina, koji danas živi u Americi. Beogradom kruži urbana legenda da su paparazzi u Jugoslaviji nastali tada - kada je Olivera rodila, a oni pred rodilištem čekali da izađe s djetetom. Tvrdi se da je njome bio fasciniran i Salvador Dali, a bavila se i glazbom te pjevala u pariškoj Olimpiji i to na 72 koncerta.

Screenshot: Youtube

Dijana Bećirević nosila je svojedobno titulu najljepše Jugoslavenke, zvijezde 'Starta', ali i američkog 'Playboya'. Tvrde da se zbog nje raspalo 'Bijelo dugme', da je za njom ludio i Mick Jagger, pa čak i pala vlada Silvia Berlusconija. No, ne treba se zavarati. Nije Dijana tek puka starleta. Žena je s tri fakulteta.

Foto: CROPIX

Kada je 1960. provozila vespu u filmu 'Ljubav i moda', Beba Lončar dobila je instantno titulu seks bombe. Bilo joj je svega 17 godina, no ogromna slava tek ju je čekala. U istoj je ostala do 39. godine, kada se povukla iz svijeta glume.

Foto: Arhiva/CROPIX

Pamti se ljepota Nede Arnerić, još otkako se s 13 godina pojavila u filmu 'San'. Zbog iste je dobivala uloge vrlo brzo, pa je sa svega 21 godinu imala preko 20 snimljenih filmova. Udavala se dva puta, a život pod lupom javnosti nije joj najbolje sjeo pa je sama priznala da je zbog slave morala i psihijatra posjećivati.

Foto: CROPIX

Ena Begović

Neda Arnerić

Mira Furlan

Olivera Katarina

Beba Lončar

Dijana Bećirević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter