Ljubavna priča: Elin i Ivica

Zbog njega je savladala hrvatski jezik, s Janicom se toliko zbližila da joj je bila kuma na vjenčanju, a zajedno su prošli kroz skandal


Ines Madunić
06.07.2019.12:00
Zbog njega je savladala hrvatski jezik, s Janicom se toliko zbližila da joj je bila kuma na vjenčanju, a zajedno su prošli kroz skandal
Ronald Goršić/Cropix

sažeto

Zaljubili su se na austrijskom ledenjaku, a danas žive mirnim obiteljskim životom u Zagrebu


Ines Madunić
06.07.2019.12:00

Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić ove je godine proslavio petu godišnjicu braka s Elin Arnarsdottir, Islanđankom s kojom ima dva sina, Ivana i Leona.

Elin i Ivica upoznali su se 2006. godina u Austriji, kad su se oboje našli na ledenjaku Hintertuxer. I Elin se aktivno bavila skijanjem, no to nije dugo trajalo pa je počela studirati engleski jezik. Od tog prvog susreta odmah su se svidjeli jedno drugome i ostali su u kontaktu te počeli svoju vezu.

Srđan Vrančić/Cropix

Već iduće godine došla je na Mljet i ljetovala ne samo s Ivicom, nego i s cijelom obitelji Kostelić, a sve je više vremena provodila u Hrvatskoj. Pratila je Ivicu na svim njegovim natjecanjima u kockastom dresu, polako je učila hrvatski jezik za koji je često na početku govorila kako ga nikad neće svladati.

"Tu sam već godinama, slušam hrvatski svaki dan, čitam novine. Najteže mi je kad trebam reći ono se ‒ smijem se, kupam se – kako se to zove u gramatici, povratni glagoli? To mi je bilo najteže", rekla je.

Nakon nekoliko godina počelo se pričati o njihovom vjenčanju.

"Nadam se da će se veza jednoga dana i ozakoniti. Naravno, ako Bog da, vidim se i u obiteljskom okruženju", rekao je Ivica.

No, nije im se žurilo. On je još bio aktivni skijaš i zapravo su čekali da prođu zimske Olimpijske igre u Sočiju kako bi se on posvetio privatnom životu. Upravo na Olimpijadi Elin mu je rekla da će postati roditelji. 

Luka Gerlanc/Cropix

Pa iako se čini kao da im je veza bila savršena, potresao ih je jedan skandal kad su fotografi u Rijeci snimili Ivicu s bivšom voditeljicom i pjevačicom Majom Škufcom. Snimljeni su ispred hotela Terme Selce, gdje je Ivica bio na rehabilitaciji, a onda i ispred njezinog stana.

"Maja i ja poznajemo se još otprije nekoliko godina, a navode nekih medija nemam namjeru ni potrebu komentirati. Trenutačno sam usredotočen na rehabilitaciju nakon operacije koljena i nalazim se u Austriji. Sa mnom na glečeru Molltaler je i moja djevojka Elin, a ona me često prati, ovisno o svojim obavezama", rekao je tad Ivica i uvjerio sve kako o aferi i prekidu s Elin nema govora.

"Uglavnom ne razgovaramo toliko o skijanju jer mislim da o tome Ivica i previše razgovara s tatom, Janicom i s ljudima iz tima. Ako imam neko mišljenje vezano uz utrku, sigurno ću mu reći i on me posluša. No, razgovaramo o drugim životnim stvarima, kako bismo mogli malo uživati u onome što nas opušta, u slobodnom vremenu, kojega on i nema", rekla je o njihovoj vezi Elin. Kad su je pitali koliko često posjećuje Island i kad će idući put ići kući, sa smiješkom je odgovorila: "Moj je dom u Gračanima, ja sam tu kod kuće."

Pred oltar zagrebačke crkve Svetog Marka stali su 2014. godine, kad su saznali da je Elin trudna. Kuma joj je bila Janica, Ivičina sestra, s kojom se brzo zbližila i često su se družile.

S obitelji i prijateljima slavili su u Zagrebu, a medeni su mjesec proveli na Mljetu.

Damjan Tadić/Cropix

Prvi sin Ivan rodio se kad je Ivica bio na pripremama u Austriji, ali je došao posjetiti suprugu i prvo dijete u Zagreb. Dvije godine poslije rodila je Leona. Otkad je postala mama, odlučila je biti kućanica.

"Ja sam kod kuće, doma sam s djecom i meni je to lijepo. Meni je to privilegij zapravo da jesam doma i onda normalno da ću ja usisavati i kuhati kad sam već doma. A muž nije doma i neka on onda zaradi i donese lovu", našalila se Elin.

Otkrila je u rijetkim intervjuima kako aktivno odgajaju djecu, da obojica vole sport, ali i pokazuju interes za glazbu, kao i da ona s njima priča islandski, a Ivica hrvatski.

"Mi smo stalno vani, na Sljemenu, u Maksimiru, na Bundeku ili Jarunu... I nema veze je li kiša ili jako sunce, obojica obožavaju juriti po prirodi, a Ivan posebno voli trčati. Otkad su se rodili mislim da smo svaki dan vani, na zraku i u prirodi. Ako su oni suhi i ako im je ugodno nema razloga da nismo vani i po najjačoj kiši", rekla je Elin.

brak

ljubavna priča

Ivica Kostelić

Elin Kostelić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter