Najpoznatije groupie djevojke jugoslavenske scene

Zbog Mirjane je nastala kultna pjesma, a kasnije je zbog oženjene ljubavi završila na sudu! Alku su obožavali slavni rokeri...


Barbara Marinović
16.02.2019.20:55
Zbog Mirjane je nastala kultna pjesma, a kasnije je zbog oženjene ljubavi završila na sudu! Alku su obožavali slavni rokeri...
Foto: Privatni album/CROPIX

sažeto

Voljele su fatalno, jako i duboko - i to prave legende. One možda nisu groupie djevojke u pravom smislu te riječi, no svakako su bile prava inspiracija i dio glazbenog svijeta


Barbara Marinović
16.02.2019.20:55

'Zbog jedne divne crne žene', pjevao je legendarni Kićo Slabinac. Godinama kasnije otkriveno je da je pjesma bila posvećena Mirjani Antonović, uistinu lijepoj crnki koja je za glazbenike bila fatalna. Ako bi se primjer groupie djevojaka mogao uopće u prostoru bivše Jugoslavije i tražiti, onda bi to bile neke fatalne žene, kojima su se pisale pjesme.

Beograđanki Mirjani Kićo je napisao pjesmu, bio je u nju ludo zaljubljen kao mladić. Ljubav je trajala četiri, pet godina i bila je to veza na daljinu. Prijateljica Lepe Brene tada je živjela u New Yorku, gdje su se upoznali i kasnije znali nalaziti. Vezu su prekinuli kada su shvatili da od svega neće biti ništa. Ipak, Kiću je prekid pogodio, i tek se prošle godine našao s Mirjanom u Zagrebu. Zajedno su pojeli sladoled, a Mirjana se susretom pohvalila na svom Facebooku.

Kićo i Miroslav ljubili Mirjanu

Upravo na toj društvenoj mreži gospođa objavljuje detalje svoje borbe s još jednim slavujem. Osim našeg Kiće, Mirjana je bila u strasnoj vezi i s Miroslavom Ilićem. U tom periodu Miroslav je već bio popularan glazbenik, a ona zaljubljena obožavateljica. On je bio u braku, a ona slobodna, lijepa i mlada manekenka. Kada je ostala trudna, u Americi je rodila i odgojila svog sina Devina. Tvrdi već godinama da je on Devin Ilićev sin, a čini se da dobro stoji i u pravnoj borbi s legendarnim glazbenikom.

Branka se od statusa ogradila

Antonović je do danas ostala divna, crna žena pa je potpuno jasno zašto su glazbenici u nju bili toliko zaljubljeni. Nije jedina. Dugo se za ime Branke Marić Mutti, nekadašnje manekenke, vezao epitet svojevrsne groupie djevojke, odnosno žene koja voli glazbenike. Navodna veza ju je svojedobno odvela i do suda, a pričalo se i njezinoj vezi s Rajkom Dujmićem, za kojeg je rekla da je bio iznimno zabavan. No, kada su Branku pitali je li groupie djevojka, ona je odgovorila kako nije takva. 'Nisam bila nikakva 'groupie', ali ni sponzoruša, što danas popularno vole reći. Pojam 'groupie' znači nešto grupno, kao primjerice grupni seks, ali time se nisam bavila. Nijedan od moja tri muža nije bio glazbenik'.

Foto: CROPIX

Alka kao ljubav i autorica

Alka Vuica bila je djevojka i ljubav mnogim legendarnim glazbenicima. Budući da je i sama glazbenica i autorica ne možemo je svrstati u svijet ljepotica koje su ganjale zgodne glazbenike, no dok je bila mlađa - definitivno je nailazila baš na takve predrasude. Navodno joj je Bregović na intervjuu, kada ga je htjela intervjuirati za Polet, rekao da se ona došla udati, a ne odraditi razgovor. Alka se uvrijedila, no kasnije je navodno s njim ljubovala. Ako glasine i nisu bile točne, blisko prijateljstvo sigurno je među njima postojalo. Ljubavnu vezu imala je i s Bajagom... Bilo je to pravo mladenačko ludilo, nakon kojeg je ostalo prijateljstvo. Vuica je pisala pjesme za mnoge glazbenike, pa tako i spomenutog Momčila, a sudbinska povezanost prema najvećim facama rock svijeta bila joj je, očito, zapisana.

Foto: CROPIX

Goran Bregović

Alka Vuica

Mirjana Antonović

Kićo Slabinac

Branka Marić Mutti

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter