Preko trnja do zvijezda

Zbog ljubavi se htjela ubiti, a danas je majka dvoje djece i dobitnica Oscara


Mirjana Filipović
17.08.2017.08:30
Zbog ljubavi se htjela ubiti, a danas je majka dvoje djece i dobitnica Oscara
Reuters

sažeto

Halle Berry poželjela je odustati kad joj je bilo najteže, no u zadnjem trenutku se predomislila i odlučila se boriti


Mirjana Filipović
17.08.2017.08:30

Početkom tjedna Halle Berry proslavila je 51. rođendan koji je obilježila videom na Instagramu.

A iako je danas jedna od najvećih i najplaćenijih holivudskih zvijezda, njezini počeci nisu bili laki. Prije nego što se proslavila u glumačkom svijetu, Halle je 1986. godine bila prva pratilja Miss SAD-a, a završila je i na šestom mjestu na izboru za Miss svijeta.

Glumačku karijeru započela je osamdesetih godina kad se zaputila u New York, a prije nego što je počela zarađivati, jedno je vrijeme bila i beskućnica. Poslije nekoliko manjih uloga u televizijskim serijama, njezino prvo zapaženije pojavljivanje bilo je ono u komediji 'Boomerang' gdje joj je partner bio Eddie Murphy. Uslijedili su 'The Flinstones', a za ulogu u 'Introducing Dorothy Dandridge' nagrađena je Emmyjem i Zlatnim globusom. Nakon toga nizali su se veliki filmski projekti kao što su 'Swordfish', te uloga Bondove djevojke u filmu 'Die Another Day'.

Najveća nagrada za njezin trud stigla je 2001. godine kada je postala jedina Afroamerikanka u povijesti koja je dobila Oscara za ulogu u filmu 'Monster's Ball'.

No usporedno s filmskim uspjesima, u privatnom životu vodila je brojne bitke. Naime, Halle se udavala tri puta, a tijekom braka s prvim suprugom Davidom Justiceom pokušala se i ubiti.

- Već sam osjetila miris benzina, kad mi se po glavi počela vrtjeti mamina slika kako me u garaži pronalazi mrtvu. Tada sam odustala - glumica je iskreno ispričala u jednom intervjuu prije deset godina.

Više sreće nije imala ni u braku s Ericom Benetom. Par je poslije samo godinu zajedničkih dana išao na seksualnu terapiju jer je Eric bio ovisnik o seksu. Kraj braku došao je već poslije tri godine.

 

Summer's coming... let's shine up our crowns ladies! Let's do it like @justmike_

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on May 27, 2017 at 12:30pm PDT

Udala se i za modela Gabriela Aubryja s kojim je dobila kćer.  S njim je vodila tešku sudsku bitku oko skrbništva nad njihovom djevojčicom. Uslijedila je veza s francuskim glumcem Olivierom Martinezom. S njim je dobila sina, no i njihov turbulentni brak završio je razvodom koji je okončan prošle godine.

No pored svega, nekoliko je puta proglašavana najljepšom ženom na svijetu, a pred njom je i nekoliko novih projekta koji tek čekaju ugledati svjetlo dana.

glumica

rođendan

Oscar

Halle Berry

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter