tužbe pljušte sa svih strana

Kako je doslovno preko noći postao slavan, svjetske zvijezde tuku se za mjesto u njegovom restoranu. I dok pred slavnima glumi dobričinu, kada se zatvore vrata restorana postaje diktator i mučitelj


100posto
11.11.2019.08:55
Kako je doslovno preko noći postao slavan, svjetske zvijezde tuku se za mjesto u njegovom restoranu. I dok pred slavnima glumi dobričinu, kada se zatvore vrata restorana postaje diktator i mučitelj
Profimedia

sažeto

Slavni kuhar dolazi iz siromašne obitelji, danas je slavan i bogat, ali nisu svi oduševljeni njime


100posto
11.11.2019.08:55

Nusret Gökçe vjerojatno je ime koje nikad u životu niste čuli, ali zato dobro znate tko je Salt Bae. Turski kuhar postao je internet zvijezda zbog jednog videa u kojem vrlo ekspresivno soli komad mesa i danas je pravi celebrity.

Otad mu je posao ozbiljno krenuo. Danas je vlasnik lanca restorana, a svjetski celebovi bore se za rezervaciju kako bi jeli kod njega i snimili selfie. Među onima koji su to napravili su Beckhamovi, Roger Federer, Bruce Willis, DJ Khaled, Neymar...

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on Nov 4, 2019 at 9:47pm PST

Gökçe je inače rođen u siromašnoj kurdskoj obitelji u Turskoj, a zbog loše financijske situacije već u 6. razredu morao je napustiti školu i zaposliti se u mesnici kao pomoćnik.

Svoj prvi restoran otvorio je 2010. godine u Istanbulu, a prije toga putovao je po Argentini i SAD-u tri godine i uglavnom radio u restoranima volonterski jer je htio naučiti sve što može o gastronomiji, kuhanju i vođenju restorana.

Danas ima Nusr-Et restorane u Dubaiju, New Yorku, Londonu, Miamiju, Mikonosu, Abu Dhabiju...

Video nazvan "Ottoman Steak" postao je viralan 2017. godine, a objavljen je na Twitteru njegovog lanca restorana.
Iako je praktički odmah postao slavan, gastro kritičari nisu oduševljeni njegovom hranom, koju nazivaju neimpresivnom i precijenjenom.

Kritizirali su ga i jer se slikao kraj fotografije Fidela Castra, kao i jer se družio s venezuelanskim predsjednikom Nicolasom Madurom koji je posjetio njegov restoran.

No, Salt Bae nedavno se našao i u pravnim problemima nakon što su ga četiri konobara tužila jer im je dao otkaz, i to navodno zato što su pitali kako se obračunavaju napojnice.

Getty Images

Naime, četiri konobara iz njegovog njujorškog restorana pitali su šefove na koji način se raspodjeljuju napojnice jer ta informacija nije bila na tjednim platnim listama, a prema zakonima je morala biti. Nakon toga dobili su otkaz te tužili lanac restorana. Salt Bae odlučio se nagoditi s njima i isplatiti im 230.000 dolara.

Konobari su slavnog kuhara optužili da je diktator.

"Uopće ne poštuje lokalne zakone. Na ovaj način pokušava sakriti svoju autoritarnu, diktatorsku stranu. Uvjeren je da je Tony Montana iz filma 'Scarface'. Tako se i ponaša prema svojim radnicima, ponižava nas i vrijeđa", rekao je jedan od konobara koji su ga tužili, a kuharovi njegovi odvjetnici sve negiraju.

kuhar

Salt Bae

Nusret Gokce

newsletter

Prijavite se na Newsletter