Njena velika pobjeda

Zbog bolesti je morala učiti ponovno i hodati, a kada je sve ostavila iza sebe - kćer Hrvoja Hribara uspjela je i ostvarila svoj veliki san!


Barbara Marinović
14.02.2019.08:00
Zbog bolesti je morala učiti ponovno i hodati, a kada je sve ostavila iza sebe - kćer Hrvoja Hribara uspjela je i ostvarila svoj veliki san!
Foto: Marko Todorov / CROPIX

sažeto

Koliko god su teške bile okolnosti, Sara Hribar uspjela ih je pobjediti i ostvariti svoj projekt - snimiti film o Kamenskom


Barbara Marinović
14.02.2019.08:00

Scenaristica i redateljica Sara Hribar u suradnji s redateljem Markom Šantićem potpisuje film 'Lada Kamenski' koji uskoro stiže u kina. Priča o izboru glumica koje trebaju igrati radnice tvornice u stečaju ustvari je i priča o Kamenskom, nekada ponosu tekstilne industrije a danas simbolu propale pretvorbe i privatizacije koji su uništili državu.

Ipak, kako kaže mlada redateljica, usprkos teškoj temi film pokazuje i onu vedriju stranu. 'Tijekom snimanja cijela ekipa upoznala je i družila se s radnicama Kamenskog,predivnim ženama koje ni u najtežim trenucima nisu izgubile optimizam te, na neki način, postale inspiracija svima nama u borbi za bolje sutra. Tu njihovu energiju nastojali smo prenijeti u filmske likove i što realističnije dočarati današnji položaj žena, ali i njihovu situaciju u svijetu sedme umjetnosti', izjavila je Sara Hribar.

Hribar potpisuje već par filmova, a predviđa joj se velika karijera u filmskom svijetu. Odabrala je zanimanje u kojem se već dokazao njezin otac, poznati hrvatski redatelj i bivši ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar. No, nije se Sara prilikom odabira fakulteta i zanimanja previše bojala da će je povezivati s ocem ili kroz prizmu njegove karijere gledati. Dapače, zbog njegovog angažmana u HAVC-u, Sara je neko vrijeme, kako je rekla, bila onemogućena u radu. Upravo stoga još je ponosnija na film 'Lada Kamenski'.

Film je za Saru važan iz još jednog razloga. Naime, označio je on povratak poslu ove mlade redateljice nakon teške bolesti. Razboljela se od autoimune bolesti te je zbog iste morala iz početka učiti hodati. Za 24sata prije više od godinu dana kratko je rekla kako ju je bolest koštala velikog dijela života. 'Morala sam ponovno učiti hodati i bio je to reset cijelog života. Bilo je to veliko iskustvo i filtriralo mi je život od nebitnih stvari', rekla je tada mlada Hribar. Ne treba puno dvojiti, 'Lada Kamenski' za Saru je prava pobjeda.

Marko Todorov / CROPIX

Hrvoje Hribar

Lada Kamenski

Sara Hribar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter