misteriozni zavodnik iz sapunica

Zavoljeli smo ga kao Jose Armanda i Carlosa Daniela, zbog njega učili španjolski, a o njegovom ljubavnom životu već godinama kruže tračevi


Ines Madunić
26.10.2019.14:00
Zavoljeli smo ga kao Jose Armanda i Carlosa Daniela,  zbog njega učili španjolski, a o njegovom ljubavnom životu već godinama kruže tračevi
Profimedia

sažeto

Fernando Colunga jedna je od najvećih zvijezda meksičkih sapunica koje smo obožavali devedesetih


Ines Madunić
26.10.2019.14:00

U karijeri dugoj gotovo 30 godina, Fernando Colunga osvojio je srca žena diljem svijeta ulogama u sapunicama. Volimo ga i u Hrvatskoj, a neke do najpoznatijih su mu uloga Jose Armanda u "Esmeraldi" te Carlos Daniela u "Otimačici".

Rođen u Mexico Cityju, Fernando je diplomirani inženjer građevine, ali strukom se nije nikad bavio i oduvijek je znao da želi biti glumac. Kako je često mijenjao poslove - od konobara, prodavača automobila i vlasnika trgovine - u jednom je trenutku postao statist na Televisi. Tada je odlučio da će krenuti za svojom strašću i upisao je tečaj glume u toj produkcijskoj kući.

Promo

Prvo je dobivao uloge u dječjim emisijama i serijama, a zatim se počeo pojavljivati u sapunicama koje su najunosniji proizvodi Televise.

Prvi veći uspjeh bila je "Marimar" iz 1994. godine, zatim "Alondra" te "Maria la del Barrio", sapunica u kojoj je glumio s Thalijom, tada već poznatom meksičkom glumicom i pjevačicom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fernando Colunga (@fernandocollunga) on Apr 14, 2017 at 12:52pm PDT

Nakon te serije dogodila se "Esmeralda", u kojoj je glumio s Leticijom Calderon i koja je u Hrvatskoj bila jako popularna. I ne samo kod nas, serija je postigla ogroman uspjeh i prikazivala se u brojnim državama diljem svijeta, a u Meksiku je dobila nagradu za najbolju sapunicu 1998. godine.

Nakon toga gledali smo ga i u megapopularnoj "Otimačici" uz Gabrielu Španić.

Nakon što je postao jedan od najtraženijih glumaca u sapunicama, Fernando se zasitio i na nekoliko godina posvetio kazalištu. Sapunicama se ipak vratio 2005. godine, a nastavio je snimati i filmove. Ukupno se pojavio u više od 20 sapunica i televizijskih serija. 

No, prije dvije godine je dobio otkaz na Televisi jer je odbio glumiti u novoj sapunici pa se sad posvetio snimanju filmova, a počeo se baviti i režijom.

Što se tiče privatnog života, poznato je da je godinu i pol bio u vezi s Thalijom nakon što su glumili u "Mariji la del Barrio".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by fernando colunga (@fernando_colunga_king) on Oct 23, 2019 at 10:25am PDT

"Postojale su stvari koje nam se nisu sviđale jedno kod drugoga. Svaka veza donosi lijepe stvari, ali s vremenom smo zahladili odnose. Izabrao sam se sjećati samo lijepih stvari iako naše prijateljstvo više ne postoji", rekao je povodom prekida Fernando.

Thaliji je navodno bila ponuđena uloga u "Otimačici", no odbila ju je jer je znala da bi joj on bio partner pa je Paolu i Paolinu Bracho glumila Gabriela Španić.

Nakon nekoliko godina završio je u vezi s glumicom Blancom Soto, s kojom je također glumio u sapunici. Priče o njihovoj vezi pojavile su se još 2013., a navodno su prvo prekinuli nakon nekoliko mjeseci, a nakon pomirenja su se ubrzo zaručili. Ipak, svoju vezu nikad nisu službeno priznali.

Profimedia

To je možda jedan od razloga zbog kojeg u Meksiku svako malo tabloidi pišu kako je Colunga zapravo gay te da je dugo bio u vezi s jednim od šefova u Televisi. Te su se glasine ponovno pojavile kad je dobio otkaz u toj produkcijskoj kući. Pisalo se kako je razlog zapravo ljubavnička svađa koja je završila Fernandovim odlaskom, no to nikad nije potvrđeno.

esmeralda

meksičke sapunice

Otimačica

Leticia Calderon

Gabriela Spanic

Fernando Colunga

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter