Tragedija i bol najvećeg jugoslavenskog seks simbola

Zavodnica je bila i privatno i poslovno, ima iza sebe tri braka, no nije je u svemu pratila sreća! Glasine o depresiji prate je godinama, a teški gubitak ju je slomio


100posto
03.09.2019.18:50
Zavodnica je bila i privatno i poslovno, ima iza sebe tri braka, no nije je u svemu pratila sreća! Glasine o depresiji prate je godinama, a teški gubitak ju je slomio
Screenshot: Youtube

sažeto

Neda Arnerić bila je i ostala jedna od najvećih jugoslavenskih glumica i seks simbola, a pratio je to i turbulentan privatni život


100posto
03.09.2019.18:50

Ovacije su je dočekale čim je kročila na scenu i vratila se nakon teškog perioda. Legenda jugoslavenskog filma, glumica Neda Arnerić, nakon duže pauze gostovala je u predstavi 'Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo' s kolegom Feđom Stojanovićem. Budući da je publika nikada nije zaboravila, ne čudi oduševljenje koje je Neda izazvala kada se pojavila. A posebno jer je iza nje traumatičan gubitak, a potom i hitna hospitalizacija. Od svega se oporavljala mjesecima. Da podsjetimo, početkom ove godine javnost je šokirala vijest da je Neda nađena na podu svog stana, s tabletama pored sebe. Njezin brat zvao je policiju i bravare da otvore stan, a kad ju je našao, odmah je zvao hitnu pomoć i tako joj spasio život. Ostaje nejasno što se Nedi točno dogodilo, a ona o svemu nerado govori.

Teških par godina, posebno joj tragično pao odlazak voljenog supruga

Zadnjih godina legendarnoj glumici nije nimalo lako. Prate je tragedije, nagađanja, tuga. Posebno otkako je izgubila ljubav svog života. U prosincu prošle godine preminuo je njezin suprug Milorad Mešterović, ugledni liječnik s kojim je provela više od 30 zajedničkih godina. Željela je tada Neda tugovati u tišini, o svemu je javnost saznala tek mjesec dana nakon što je Milorad preminuo. Koliko su se voljeli, glumica je opisivala u svojim intervjuima. 'On je meni sve, sin, brat, muž, tada, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam sretna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čudesa, nismo bili sveci, ali smo uvijek bili najveći prijatelji', rekla je svojedobno ova fatalna žena o svom suprugu.

Foto: CROPIX

Njihova ljubavna priča počela je u jesen 1981. godine kada je on gledao predstavu u kojoj je Neda igrala. Poslije su otišli na večeru, a svega par dana kasnije počeli zajedno živjeti. Prije njega, imala je brakove i ljubavnog iskustva pa je, priznaje, vrlo brzo znala da je on taj pravi.

Talent prepoznat još dok je bila djevojčica

U svojoj bogatoj karijeri Neda Arnerić snimila je preko 110 filmova i više od 40 uloga u kazalištu. Ulogom u filmu 'Haloa - praznik kurvi' Lordana Zafranovića, Neda je dobila 'Zlatnu arenu' u Puli. Da će biti velika zvijezda bilo je jasno još dok je bila djevojčica. Bavila se glumom od djetinjstva, a afinitete prema svijetu umjetnosti oduvijek je pokazivala. Bavila se baletom, a glumačke vještine razvijala i u dječjoj dramskoj grupi 'Radio Beograda'. U obitelji liječnika i majke domaćice mlada se djevojka razvijala u rasnu glumicu, tim više jer ju je majka mogla pratiti na snimanjima i paziti na nju. Ubrzo su preko 'Radio Beograda' stigli prvi angažmani, počela je vrlo rano snimati filmove, slava je stigla brzo, a ona je balansirala između snimanja i gimnazijskih obaveza.

Vrlo je brzo postala jedna od najvećih zvijezda jugoslavenskog filma

Nekoliko godina kasnije, Arnerić dobiva ulogu Višnje u filmu 'Višnja na Tašmajdanu' i tada kreće njezin strelovit uspon. Ubrzo postaje jedna od najvećih zvijezda tadašnjeg vremena. Stigla je sa slavom i angažmanima i prva ljubav. Svog prvog supruga Dejana Karaklajića upoznala je na snimanju 'Užičke republike'. U tom periodu je zbog ljubavi odustala od uloge u kultnom filmu, no nije žalila. Ljubav je tad bila najvažnija. Iako su se u konačnici razveli dvije godine kasnije, Neda je s Dejanom ostala u dobrim odnosima.

Šokirala brakom s 32 godine starijim, skrasila se tek uz uglednog liječnika

Idući njezin brak šokirao je javnost i njezinu obitelj. Udala se za slavnog glumca Radu Markovića koji je od nje bio stariji 32 godine. Nije Nedu tada pokolebala ni ljutnja njezinih roditelja, napravila je po svome i udala se za starijeg kolegu. Ni taj brak nije potrajao, razveli su se nakon tri zajedničke godine. U konačnici se skrasila s uglednim liječnikom kojeg je upoznala nakon predstave 'Mušica'.

Bio joj je sve, ostvarila je uz njega svoje obiteljske snove. Ipak, djece nikada nije imala. Ostala je to Nedi neostvarena želja pa je svojedobno pokušala i posvojiti dječaka, ali nije uspjela jer je procedura za posvajanje u Srbiji prilično komplicirana. Odustala je i od te ideje te otkrila da joj se po tom pitanju jednostavno nije posrećilo. Zbog toga je jako vezana uz djecu svoga brata.

Neda Arnerić

milorad mešterović

feđa stojanović

newsletter

Prijavite se na Newsletter