Čvrsta kraljevska pravila

Zašto princeza Eugenie smije imati Instagram, a Meghan Markle ne smije?


Ines Madunić
03.06.2018.10:00
Zašto princeza Eugenie smije imati Instagram, a Meghan Markle ne smije?
Getty Images

sažeto

Princezu Eugenie na društvenoj mreži prati 154.000 ljudi i jedina je koja ima vlastiti profil


Ines Madunić
03.06.2018.10:00

Netom prije nego što su objavljene zaruke Meghan Markle i princa Harryja prošle godine, američka glumica izbrisala je sve svoje profile na društvenim mrežama i lifestyle blog. Morala je to napraviti jer je prije dva tjedna i službeno postala članica britanske kraljevske obitelji, a nitko od njih ne smije imati vlastiti profil.

Tako na Instagramu, Twitteru i Facebooku postoji Royal Family profil, koji objavljuje novosti vezane uz sve članove obitelji, dok Kate, William, Meghan i Harry imaju Kensington Royal profil.

No, u ožujku ove godine Instagramu se pridružila princeza Eugenie (28), mlađa kći princa Andrewa i vojvotkinje Fergie. Andrew je treće dijete kraljice Elizabete II i princa Philipa, a ima i stariju sestru Beatrice (29).

Eugenie je zasad jedina članica kraljevske obitelji koja ima vlastiti Instagram profil pa se mnogi pitaju zašto je njoj to dozvoljeno, a Meghan nije?

 

My beautiful big sissy!

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on Mar 17, 2018 at 4:22pm PDT

Razlog, dakako, postoji, jer britanska monarhija uvodi nova kruta pravila s vremenom.

Tako Eugenie i njezina sestra smiju imati profile na društvenim mrežama jer nisu "working royal", odnosno imaju druge poslove osim što predstavljaju monarhiju.

Eugenie ima stalan posao u umjetničkoj galeriji i povremeno se pojavljuje na kraljevskim eventima. Iako je deveta u redu za tron, posvetila se svojoj karijeri izvan palače.

kraljevska obitelj

Instagram

Meghan Markle

princeza Eugenie

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter