Charles, sretan 69. rođendan

Zašto budući britanski kralj nikad ne jede ručak i koje mu je omiljeno alkoholno piće


Ines Madunić
14.11.2017.19:00
Zašto budući britanski kralj nikad ne jede ručak i koje mu je omiljeno alkoholno piće
Getty Images

sažeto

Princ od Walesa nije uvijek bio najpopularniji član kraljevske obitelji, a uskoro će biti kralj


Ines Madunić
14.11.2017.19:00

Rijetko tko mogao je shvatiti zašto bi pored Diane htio biti s Camillom, ali princ Charles očito nije tip koji je običan. Uskoro će biti britanski kralj, zaboga! Istina je da nije baš uvijek bio popularan u široj javnosti, pogotovo kad se rastao od Diane i objavio da je u vezi s Camillom Parker-Bowles, ali britanska javnost u posljednjih nekoliko godina voli i njega i njegovu drugu suprugu pa se čini da se Charles 'izvukao'. Nasljednik britanskog trona danas slavi 69. rođendan, a mi donosimo neke zanimljivosti o njemu zbog kojih će vam možda biti malo više simpatičan.

Charles je prvi nasljednik britanskog trona u povijesti koji je išao u školu. Dosad su svi prije njega bili školovani kod kuće, odnosno u palači s privatnim učiteljima. Tradiciju javnog školovanja nastavio je sa svojim sinovima Williamom i Harryjem.

Vjerojatno je posljednji britanski kralj koji se nije rodio u bolnici. Kraljica Elizabeta II rodila ga je u Buckinghamskoj palači jer je takva bila tradicija. Osim toga, Charles će biti najstariji okrunjeni kralj i onaj koji je na krunu čekao najdulje.

Princ ima puno neobičnih interesa, intelektualnih posebno. Osim što je veliki fan arhitekture, filozofije, klasične glazbe, pola, lova i vrtlarstva, puno čita o sufizmu, odnosno islamskom misticizmu.

Charles je talentirani slikar, a najviše voli slikati akvarele i izrađivati litografije. Imao je nekoliko izložbi u Velikoj Britaniji i inozemstvu te je prodao više svojih slika.

Budući kralj voli i magiju. Prošao je audiciju za članstvo u organizaciji "The Magic Circle", koja se bavi promicanjem iluzionizma i magije.

Nije baš neki gurman. Za doručak voli pojesti različite žitarice i pahuljice s medom, par komada voća i čaj. Nikad ne jede ručak, dok za večeru pojede salatu i meko kuhano jaje. Ono mora biti kuhano točno tri minute, ni sekunde manje ili više. Njegov kuhar često ga prati na putovanjima i navodno je bacio na stotine "krivo" skuhanih jaja. Često popije suhi martini, njegovo omiljeno piće. Ako je pozvan na večeru, njegovo osiguranje često nosi martini sa sobom.

Voli se družiti sa celebrityjima, baš kao i njegova bivša i pokojna žena Diana. U njegovom krugu su pokojna glumica Joan Rivers, Emma Thompson, Phil Collins, Joanna Lumley, Rowan Atkinson, Stephen Fry, i drugi.

Charles je objavio četiri autorske knjige. "The Old Man of Lochnagar" dječja je knjiga objavljena 1980. godine, "A Vision of Britain: A Personal View of Architecture" izašla je 1989. te u njoj princ iznosi svoja mišljenja o britanskoj arhitekturi. Napisao je knjigu o vrtlarstvu 1990. i godinu poslije izdao knjigu sa svojim akvarelima.

Princ od Walesa strastveni je vrtlar i posebno ga zanima organsko vrtlarstvo. Zato je pokrenuo svoj brand organskih proizvoda Duchy Originals. Sav prihod ide u humanitarne svrhe.

kraljevska obitelj

rođendan

princ Charles

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter