Glumice i redatelji

Zaljubljivali su se na snimanjima i probama predstava: Savršeno se razumiju i vole raditi zajedno, ali popuštanja na poslu nema


Ines Madunić
01.09.2018.14:00
Zaljubljivali su se na snimanjima i probama predstava: Savršeno se razumiju i vole raditi zajedno, ali popuštanja na poslu nema
Marko Todorov/Cropix

sažeto

S Oliverom Frljićem glumica Linda Begonja u vezi je šest godina, a zaljubili su se kad su pripremali predstavu u Kerempuhu


Ines Madunić
01.09.2018.14:00

Kažu da su glumci teški karakteri i da rijetko tko može biti s njima, a jedini koji su na još lošijem glasu su - redatelji. Ima, zato, smisla, da su mnoge ljubavi upravo spoj te dvije profesije koje se vjerojatno jako dobro shvaćaju i nadopunjuju. I na domaćoj sceni postoji puno glumačko-redateljskih parova, a često su oni i najdugovječniji. 

Barbara i Lukas Nola

Jedan od najdugovječnijih parova na glumačkoj sceni su glumica Barbara Nola i redatelj Lukas. Imaju dvoje djece, u braku su od 1994. godine, a dosad su radili na mnogim zajedničkim projektima kao što su filmovi "Rusko meso", "Nebo, sateliti", "Sami" i "Pravo čudo" te serija "Čuvar dvorca".

Oboje kažu da vole raditi zajedno jer dobro funkcioniraju.

Boris Kovačev/Cropix

"To su mi zapravo i najdraže uloge na filmu. Lukas je smiren na setu, autoritativan, zna što hoće... Obožavam raditi s njim", rekla je Barbara, dok on dodaje kako sa suprugom radi kao i sa svakom drugom glumicom. "Nikad ne spajamo poslovno i privatno. Onomu tko na setu vidi da držim Barbaru za ruke, odmah platim tisuću kuna", kaže redatelj.
Par je prošao kroz teško razdoblje kad je Lukasu 2014. dijagnosticiran rak grla, no sve su prošli zajedno.

Helena Minić Matanić i Dalibor Matanić

Za njih je dvoje presudna bila predstava "Thelma i Louise", koju je Dalibor režirao u Istarskom narodnom kazalištu. Zajedno su od tad, od 2014. godine, a iako je govorio da ne vjeruje u brak, Matanić se već nakon pola godine veze s glumicom odvažio na taj korak. Par je prije tri godine dobio kćer Lolu, a prošle godine i sina Maxa.

Kasnije su ponovno surađivali na filmu "Egzorcizam", a iako vole zajedno raditi, u tome ne žele pretjerivati pa se Helena, recimo, neće pojaviti u suprugovoj uspješnoj seriji "Novine".

Damjan Tadić/Cropix

"Obožavam raditi s njim, ali opet ne želim toliko. Kad smo radili 'Egzorcizam' oboje smo bili 24 sata na dan involvirani u projekt, to je bilo ludilo. Super je nama zajedno 24 sata, ali netko u tome trenutku mora biti i roditelj. Uostalom, nije dobro da sam kao njegova supruga u svakom njegovu projektu", rekla je Helena.

Linda Begonja i Oliver Frljić

Šest godina zajedno su Linda Begonja i Oliver Frljić, koji su se također zaljubili radeći predstavu. Riječ je o projektu koji su 2012. postavili u Kerempuhu, "Gospođa Ministarka". Glumica je rekla kako to nije bila ljubav na prvi, već na treći pogled, a iako su zbog posla često razdvojeni, to njihovoj ljubavi ne smeta.

"Uvijek pronađemo slobodnog vremena, tako da, kad god mogu, otputujem Oliveru. To nam nikad nije bio problem. Važno je povjerenje, biti onakav kakav jesi. Ne vjerujem u izreku – daleko od očiju, daleko od srca", rekla je Linda, koja se pojavila i u Frljićevoj predstavi "Šest likova traži autora".

Marko Todorov/Cropix

Jedini problemi koje su imali bili su oni vanjski - provalili su u njihov zajednički stan 2016. godine, zbog čega je Linda rekla da živi u strahu jer živimo u nazadnom društvu.

"Teško je nekome sa strane shvatiti kako izgleda život uz 'nacionalnog izdajnika Frljića'", rekla je Begonja.

Iva Babić i Antonio Nuić

Nakon veze s glumicom Natašom Janjić, Antonio Nuić zaljubio se u Ivu Babić, kojoj je na Dramskoj akademiji predavao filmsku glumu. Zatim je ona glumila u njegovom filmu "Život je truba", a tek onda su priznali svoju vezu. Zajedno su šest godina, a vrlo brzi počeli su živjeti skupa pa im zato, kako je rekla glumica, papir ni ne treba.

Kako im je raditi zajedno nisu otkrivali, no Iva je jednom kratko objasnila kako je "družba družba, a služba - služba". Redatelj je objasnio kako mu je glumica često inspiracija.

ZFF Press

"Sve proizlazi iz jednostavne činjenice – onog s kime živiš vrlo dobro poznaješ. Tu sam malko koristoljubiv pa kažem samom sebi: 'Ovo mogu iskoristiti, ovo je interesantno.' Znaš koje potencijale ta osoba nosi", rekao je o radu na filmu "Život je truba".

ljubavna veza

kazalište

hrvatski film

domaći film

glumice

Dalibor Matanić

redatelj

Oliver Frljić

Helena Minić

Barbara Nola

Antonio Nuić

Lukas Nola

glumice i redatelji

Linda Begonja

Iva Babić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter