Jesen puna elektro zvuka

Zagrebački klubovi jedva će izdržati, a partijaneri konačno doći na svoje s ovim koncertima


100posto
08.10.2019.11:00
Zagrebački klubovi jedva će izdržati, a partijaneri konačno doći na svoje s ovim koncertima
Luke Dyson

100posto
08.10.2019.11:00

Koncertna jesen u metropoli bogata je događajima svih žanrova i 'veličina'. Tako smo izdvojili koncerte elektroničke glazbe koje nikako ne smijete propustiti.

The Chemichal Brothers

The Chemical Brothers 12. listopada nastupaju u Domu sportova, što će im ujedno biti i premijerni nastup u Zagrebu. 

Njihovi nastupi uživo evoluirali su od skromnih londonskih klubova do najvećih svjetskih pozornica, a osnovna ideja ostala je ista: njihov koncert kreira transcendentalni audio-vizualni prostor kojem se publika jednostavno prepusti i izgubi u njemu.

U Hrvatskoj su posljednji put nastupili na Ultra Europe festivalu u Splitu 2015. godine te u Novalji na otoku Pagu 2010. Karte za zagrebački spektakl možete kupiti putem Eventima.

Kruder & Dorfmeister

U sklopu Europske turneje gdje nižu rasprodane dvorane, Kruder & Dorfmeister 19. listopada nastupaju u Laubi! 

U Zagreb dolaze u pratnji tima vizualnih umjetnika lichterloh s kojima će nas povesti na četverosatnu audio-vizualnu vožnju. Nastup u Zagrebu dio je Europske turneje kojom se obilježava 25 godina nastupanja ovog genijalnog austrijskog glazbenog dvojca koji će tom prilikom izvesti neke od svojih najvećih hitova poput „High Noon”, “Black Baby”, “In Deep Shit”,“Trans Fatty Acid” i mnoge druge.

K&D zvuk promijenio je percepciju elektronske glazbe. Remiksirali su velikane kao što su Depeche Mode, Madonne, Ronija Sizea, Gotan Projecta. Nakon 1. listopada cijena ulaznice iznosit će 240 kn.

Dave Clarke

Velikan Dave Clarke nastupa 26. listopada u zagrebačkom Boogaloo klubu u sklopu programa Future Scope

U Clarka će nastupati FORM Live, Gumja, Teo Zver, Lemon, Marko Feelinger te Shipe. Barun techno glazbe, rođeni anarhist i čovjek koji je cijeli svoj život podredio glazbi pa tako na početku karijere bio primoran spavati po autima, sada uspješan no nimalo manje svoj, čovjek sa 14 godina isčekivanim albumom u svojem trećem desetljeću stvaranja techno i electro glazbe, dolazi nam u Zagreb.

Kiril Djaikovski

Miljenik hrvatske publike, DJ i renomirani glazbenik punog imena Kiril Džajkovski vraća se u Zagreb nakon dvije godine i to na veliku pozornicu Tvornice Kulture! Nastup zakazan za 2. studenog.

Kroz više od 20 godina glazbenog stvaralaštva, tijekom kojih je sa čuvenim makedonskim redateljem Milčom Mančevskim osnovao bend Bastion te bio član grupe Leb i Sol, u sam vrh najcjenjenijih umjetnika istočno-europske scene smjestio se kao začetnik globalnog fenomena poznatog kao Balkan Beat.

Ulaznice po cijeni od 130 kuna mogu se kupiti u sustavu Eventima, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 150 kn.

Acid Arab

Acid Arab, pariški kolektiv DJ-a i glazbenika, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 29. studenog u sklopu turneje na kojoj će promovirati svoj nadolazeći album “Jdid”. 

Pariz, poznat kao transkulturalni melting pot glazbenih stilova iz cijelog svijeta, 2012. je bio i mjesto gdje su DJ-I Guido Minisky i Hervé Carvalho osnovali Acid Arab. Njihov primarni cilj u tom trenutku bio je stvoriti prostor za predstavljanje arapske kulture u svijetu moderne elektronske glazbe.

Cijena ulaznice od 1. listopada, 80 kuna do 28. studenog, te 100 kuna na dan koncerta.

Ovaj event jedan je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, jer festivala nikad dosta, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju i Acid Mothers Temple, Repetitor i Mark Lanegan Band. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290kn.

Zagreb

koncert

elektronika

Chemical Brothers

Kiril Djaikovski

newsletter

Prijavite se na Newsletter