Čuda jednog hita

Zabljesnuli su u jednoj ulozi, ali potencijal nikad nisu ostvarili: Joffrey je otišao studirati filozofiju, a Anakin je kupio farmu


Ines Madunić
06.12.2018.13:15
Zabljesnuli su u jednoj ulozi, ali potencijal nikad nisu ostvarili: Joffrey je otišao studirati filozofiju, a Anakin je kupio farmu
Profimedia

sažeto

Ovi glumci i glumice nikad nisu postali uspješni koliko smo to očekivali


Ines Madunić
06.12.2018.13:15

Iako je izraz "one hit wonder" u glazbi prilično raširen i odmah znamo na koga mislimo, takvi slučajevi postoje i u svijetu filma. Neki glumci i glumice imali su toliko potencijala, došli su do svoje velike prilike i zablistali u važnoj ulozi, ali taj se uspjeh nikad više nije ponovio.

Naravno, nikad nije kasno, možda im se još posreći, ali teško je vratiti se na taj put jednom kad sve krene krivo.

Istina, neki su sami odlučili da mali (ili veliki) ekran nije za njih.

Linda Blair

Za ulogu opsjednute djevojčice Regan u "Egzorcistu", tada 13-godišnja Linda dobila je nominaciju za Oscara i osvojila Zlatni globus, ali takav uspjeh nikad više nije ponovila. Danas 59-godišnja Amerikanka još se uvijek bavi glumom i produkcijom, a kaže kako je snimanje kultnog horora itekako utjecalo na njezin život i karijeru.

Netom nakon što je film objavljen, mnogi su komentirali kako je zbog mučnih scena doživjela živčani slom, što ona poriče, a dobivala je i prijetnje smrću.

Nakon toga, snimila je još neke kontroverzne filmove, a kaže kako joj je danas draže raditi bez toliko medijske pažnje.

Alicia Silverstone

Kao Cher u "Djevojkama s Beverly Hillsa" Alicia je postala prava senzacija. Teen film iz 1995. godine danas ima kultni status, a iako nije prestala raditi u Hollywoodu, i danas se njezini intervjui svode na pitanja o legendarnom "Cluelessu" i mogućnosti snimanja nastavka.

Nakon tog filma, možda najveći u kojem se pojavila bio je "Batman i Robin" iz 1997. godine, kad je glumila Batgirl, a sjećamo je se i iz "Blast from the Past", u kojem je bila partnerica Brendanu Fraseru.

Alicia se ukupno pojavila u više od 30 filmova, a za ulogu u seriji "Miss Match" nominirana je za Emmy. Posvetila se i humanitarnom radu, a objavila je i knjigu veganskih recepata "The Kind Diet".

Lacey Chabert

Znamo je najbolje kao Gretchen iz "Mean Girls", gdje je zaslužna za neke od najboljih rečenica koje i danas izgovaramo. Za tu je ulogu dobila i MTV nagradu. Sad se trudna do zuba pojavila i u spotu Ariane Grande za "Thank U, Next", u kojem pjevačica daje počast kultnim teen filmovima.

No Lacey nikad nije ispunila svoj potencijal do kraja. Umjesto da iskoristi uspjeh "Mean Girls" i krene u veće projekte, glumica se posvetila manjim ulogama, posuđivala je glas za animirane filmove i pojavljivala se u televizijskim filmovima.

Hayden Christensen

Svi smo mislili da je Hayden novi Brad Pitt ili Leonardo DiCaprio, ali teen idol nikad nije uspio doći do tog statusa. U dva filma "Ratova zvijezda" glumio je Anakina Skywalkera, no nakon toga malo mu je bilo dosta svega. Nastavio je glumiti, i danas je aktivan kao glumac i producent, ali izbjegavao je toliku eksponiranost.

Prije deset godina kupio je farmu u Kanadi, gdje provodi najviše vremena. Prošle godine u medije je došao zbog prekida s Rachel Bilson, s kojom je bio u vezi deset godina te imaju kćer Briar Rose.

"Dogodila mi se super stvar s 'Ratovima zvijezda', otvorile su mi se prilike zbog kojih sam izgradio karijeru, ali stalno sam imao osjećaj da mi je nešto dano, kao da je prelako. Nisam htio ići dalje kroz život osjećajući se kao da stalno živim na toj staroj slavi", rekao je Christensen.

Jack Gleeson

Notorni kralj Joffrey bila je uloga njegovog života. Irski glumac Jack Gleeson probio se i osvojio kritiku svojom besprijekornom izvedbom u "Igri prijestolja", ali kad je njegovo vrijeme u seriji završilo, on se potpuno povukao.

Prvo je 2014. otišao studirati filozofiju i religiju, a zatim je osnovao malenu glumačku skupinu s kojom nastupa po Irskoj, Škotskoj i Engleskoj.

Prije nego što se pojavio u "Igri prijestolja", Gleeson se pojavio u nekoliko filmova i serija, a glumom se bavio odmalena.

"Cijelog sam života htio biti slavni i uspješni glumac. Nešto se, jednostavno, promijenilo. Još volim glumu, vidim se kako glumim, ali ta iskra i ta želja više nisu u meni, ne znam zašto", rekao je Gleeson.

Igra prijestolja

glumci

one hit wonder

Mean Girls

Hayden Christensen

Jack Gleeson

Alicia Silverstone

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter