Jedan od najboljih europskih festivala

Wiz Khalifa rasprodao cijeli Fresh Island festival tjednima prije, u Novalju dolazi deset tisuća partijanera


100posto
15.06.2018.15:55
Wiz Khalifa rasprodao cijeli Fresh Island festival tjednima prije, u Novalju dolazi deset tisuća partijanera
Promo

sažeto

Na Zrću će od 7. do 13. srpnja nastupati više od 50 glazbenika i DJ-a


100posto
15.06.2018.15:55

Glazbena festivalska groznica samo što nije krenula, a Fresh Island je ove godine po prvi put rasprodan tjednima unaprijed. Festival na plaži Zrće od 7. do 13. srpnja posjetit će oko 10.000 posjetitelja iz preko 40 zemalja, više od 200 internacionalnih uglednih medija, 30 internacionalnih influencera, nekolicina svjetskih celebrity osoba te 50 izvođača i DJ-a.

Fresh Island u pašku Novalju i na plažu Zrće svake godine dovodi ljude iz najrazličitijih dijelova svijeta te tako promovira Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju. Većinu stranih posjetitelja čine gosti iz Velike Britanije, Hrvatske i Slovenije, nakon toga Nijemci, Francuzi i Austrijanci.

Promo

No, ovaj festival može se pohvaliti i posjetiteljima iz egzotičnih i udaljenijih zemalja poput Bahreina, Rusije, UAE, SAD-a, Kanada, Australije i Indije. Posjetitelji se na lokaciji zadržavaju sedam dana, dok u Hrvatskoj provode i do 10 dana, a prosječna potrošnja posjetitelja Fresh Island festivala je 100 eura po danu, što izuzetno pozitivno utječe i na lokalno gospodarstvo.

Turistička zajednica grada Novalje u danima festivala bilježi dodatnih 10-12% porasta u popunjenosti smještaja nego što je to uobičajeno za to doba godine.

Fresh Island festival pokazuje svoj značaj i kvalitetu svog tima i na drugim poljima. Tako je ove godine osvojio broncu za dizajn web stranice na International Design Awards u suradnji s kreativnom zagrebačkom agencijom SIZE. Popis najboljih europskih festivala sastavio je i ugledni The National, jedan od vodećih medija Ujedinjenih Arapskih Emirata - Fresh Island se tako našao uz bok festivalskih velikana Primavera Sound i Tomorrowland.

Promo

To je samo jedan od primjera na koji se ostvaruje velika besplatna promotivna i marketinška vrijednost za grad Novalju i Hrvatsku putem objava o festivalu na brojnim stranim internetskim portalima, radijima te u tiskanim medijima čija se vrijednost mjeri u nekoliko milijuna eura medijske vrijednosti.

Ovogodišnje, sedmo izdanje glavnog festivalskog programa odvija se od 10. do 12. srpnja na pozornicama klubova Papaya stage powered by Rinse FM i INA Aquarius stage powered by Capital Xtra gdje će nastupiti hip hop zvijezde Wiz Khalifa, Lil Pump, J Hus, Vince Staples, Gold Link, Tim Westwood te 40 internacionalnih DJ-a i artista.

Festivalski pre i after događanja kreću već od 7. srpnja. s Noss Welcome partijem u klubu Cocomo, te dnevnim i večernjim partijima u klubovima Rocks i Kalypso od čega se izdvaja veliki nastup Ty Dolla Sign 9. srpnja u klubu Kalypso. Tijekom Festivala posebni festivalski užitak doživite na pučini u sklopu popularnih NOSS Boat Partyja.

Više informacija pronađite na službenoj stranici festivala.

glazba

glazbeni festival

Zrće

Novalja

Wiz Khalifa

Fresh Island Festival

newsletter

Prijavite se na Newsletter