Uma konačno progovorila

'Weinstein me gurnuo na pod i radio svakakve odvratne stvari, a Tarantino me pokušao ubiti'


Ines Madunić
04.02.2018.19:20
'Weinstein me gurnuo na pod i radio svakakve odvratne stvari, a Tarantino me pokušao ubiti'
Getty Images

sažeto

Glumica je ispričala sve o seksualnom zlostavljanju koje je doživjela od producenta


Ines Madunić
04.02.2018.19:20

Uma Thurman za New York Times ispričala je kako ju je producent Harvey Weinstein napao 2002. godine u londonskom hotelu Savoy. Glumica je nekoliko puta natuknula kako je i ona žrtva seksualnog predatora, no sad je konačno odlučila progovoriti javno. Prije napada imala je blizak profesionalni odnos s njim te kaže kako ju je on često komplimentirao.

"Možda zato nisam vidjela znakove upozorenja", rekla je glumica. Incident se dogodio u njegovoj hotelskoj sobi, u koju ju je pozvao na sastanak.

"Bilo je to poput udarca u glavu. Gurnuo me na pod. Nasrnuo je na mene, pokušao se pokazati preda mnom. Radio je svakakve odvratne stvari. Nije me silovao. Bila sam poput životinje, pokušavala sam se izvući, izmigoljiti, poput guštera. Pokušavala sam bilo što kako bih se izvukla", rekla je Thurman. Uspjela je pobjeći,  a idući dan dobila je golemi buket žutih ruža te cedulju na kojoj je pisalo: 'Imaš dobre instinkte.'

Na idućem sastanku upozorila ga je da će izgubiti svoju karijeru ako napravi to nekome drugome osim njoj, a on joj je zaprijetio da će je uništiti ako ikome kaže.

S Weinsteinom je surađivala na filmovima 'Pakleni šund' i 'Kill Bill' koje je režirao Quentin Tarantino. Redatelj je znao sve o napadima, a na Umino inzistiranje čak ga je suočio s time, no producent je rekao kako je 'krivo procijenio situaciju' te se ispričao glumici.

Reuters

"Osjećam se užasno zbog svih žena koje su napadnute nakon mene. Ja sam razlog zbog kojeg su one ulazile u u hotelsku sobu, baš kao i ja", rekla je Uma.

Također tvrdi kako ju je redatelj Quentin Tarantino pokušao ubiti na snimanju 'Kill Billa', tjerajući je da sama, bez kaskaderke, vozi automobil koji nije bio ispravan.

"Završila sam s potresom mozga i ozljedama koljena. Kasnije mi nije dao da vidim snimku te nesreće. Bili smo u strašnoj svađi godinama, a morali smo promovirati film. Najviše me uzrujalo to što je to bio tako jeftin trik", rekla je glumica

Tarantino nije odgovorio na njezine izjave, dok je Weinstein preko menadžera poručio kako ništa od toga nije istina. 

seksualno zlostavljanje

Harvey Weinstein

seksualni napad

Uma Thurman

Quentin Tarantino

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter