VIDEO INTERVJU: Judita Franković Brdar

'Volim božićno razdoblje jer smo tada svi lažno optimistični. Možda sam romantična, ali čini mi se da nam je prije sve bilo bolje'


Ines Madunić
07.12.2018.17:00
'Volim božićno razdoblje jer smo tada svi lažno optimistični. Možda sam romantična, ali čini mi se da nam je prije sve bilo bolje'

Ines Madunić
07.12.2018.17:00

Glumicu Juditu Franković Brdar uspjeli smo uloviti između proba za njezinu novu predstavu za Teatar Erato, "Titon", a nakon što smo se probili kroz gužvu u centru Zagreba, priznala nam je da jedva čeka da i ona bude dio mase ljudi koji uživaju u Adventu.

"Nakon premijere, koja je 16. prosinca, i ja ću početi uživati u svemu što donosi predbožićno vrijeme - kuhano vino, klizanje, kupovanje poklona...", kaže kroz smijeh Judita. 

U duhu adventa, pričala nam je o omiljenim božićnim tradicijama, kao što je obiteljsko pečenje kolača - i neizbježno lizanje smjese koja ostane.

POGLEDAJTE VIDEO: 

"Uvijek smo bili bliska obitelj. Sjećam se kad smo se išle sanjkati, svi zajedno smo pravili čupavce... To mi je najdraža tradicija kad sam bila klinka", kaže Judita, koja će borove ukrašavati sa suprugom u Zagrebu, doma, ali i kod njegovih roditelja u Ljubljani i njezinih u Kutini.

Trenutno se priprema za predstavu "Titon" u režiji Vlatke Vorkapić, u kojoj igra božicu zore Eoju. Antički mit ekipa predstave "prevela" je u suvremeno vrijeme i jezik, a propituju teme kao što su vječni život i mladost - dotičući se i društvenih mreža.

Judita kaže da se u tom svijetu nije baš našla i da nije influencerski tip.

"Ne, nikako! Iskreno, tek prije dvije godine dobila sam pametni telefon, dotad sam imala onaj preklopni koji sam gasila preko noći. Ovaj pametni telefon stalno je uz tebe i nikad ga ne gasiš, meni je to horor. Od društvenih mreža imam samo Facebook, totalno sam zastarjela i nemam Instagram. Malo se bojim svega što to donosi pa zasad držim nogu na lopti. Malo žalim za vremenima kad su stvari bile više skrivene, danas je ideja da sve pokažeš i to u što boljem svjetlu. Još se nekako navikavam na sve to", rekla nam je glumica.

Premijeru "Titona" Judita, s kolegama Žarkom Potočnjakom, Vladimirom Posavcem Tušekom i Markom Braićem, igra 16. prosinca u Centru za kulturu Trešnjevka, dok iduća izvedba u kazalištu Vidra 17. prosinca.

Scena intervju

božić

advent

Judita Franković Brdar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter