Ispovijest splitske WAGS-ice

'Vlatka Pokos digla je prašinu i najveću buku. Navodno smo bile i na Dnevniku neke televizije u Srbiji, zvali su odasvud'


Barbara Marinović
21.02.2019.11:20
'Vlatka Pokos digla je prašinu i najveću buku. Navodno smo bile i na Dnevniku neke televizije u Srbiji, zvali su odasvud'
Foto: CROPIX

sažeto

Monika Sablić splitska je dizajnerica i supruga nogometnog trenera Gorana, a za 100posto priča o karijeri, braku, djeci i dijagnozi koju je dobila tijekom trudnoće


Barbara Marinović
21.02.2019.11:20

Zovu je hrvatskom Victorijom Beckham, no ona ne vidi pretjeranih sličnosti s britanskom dizajnericom i suprugom nogometaša. A upravo ta dva nazivnika dijele Splićanka Monika Sablić i spomenuta dizajnerica. Već osam godina uspješno se Sablić bavi dizajnom, balansira između voljenog posla i obiteljskog života koji joj je ipak najvažniji. Djeca su na prvom mjestu, a tu je i voljeni Goran. Trener moldavskog Sheriffa ljubav je života ove dizajnerice.

Opuštena Splićanka, kaže u intervjuu za 100posto, legendarnu splitsku rivu nije posjetila mjesecima. Draži joj je njezin 'dvor', more, plaža i priroda. U intervjuu je progovorila i o poslu, obitelji, dizajnu, životu u Kijevu te dijagnozi koju je dobila tijekom trudnoće.

Instagram je sve dodatno podigao i pokrenuo

'Victoria Beckham je jedna jedina, ja sam Monika Sablić i nisam se nikad povodila za takvim usporedbama, ništa mi to posebno ne imponira. Ona ima dosta ravne linije i taj hladan, engleski ukus i štih, ali volim njenu modu, najviše blejzere i sakoe', priča Sablić. Sama modnu priču gradi već osam godina i jako je zadovoljna. 'U Splitu sam, nisam u Zagrebu, i zadovoljna sam splitskom publikom, tržištem u gradu i cijeloj Dalmaciji. Društvene mreže su sve potakle, pa tako i modnu scenu, na Instagramu nam je sve vidljivo i dosta se žena i muškaraca odvažilo pokrenuti nešto svoje. Ja sam uvijek za to, konkurencija je zdrava, nemam ništa protiv nikoga, neka nas ima. Neka ima i dizajnera i plesača, šminkera, pjevača... Drago mi je da imamo jednu takvu platformu da se možemo pokazati', dodaje. Svoje Splićanke smatra lijepim i zgodnim ženama kojima sva odjeća sjajno stoji, no kaže kako bi bilo nezahvalno komentirati jesu li pod Marjanom najbolje odjevene Hrvatice. Svaki grad ima svoje predstavnice.

Foto: CROPIX

Miss Dalmacije

Dizajn i moda uvijek su je privlačili pa se zbog toga i prijavila svojedobno na izbor za Miss Dalmacije. Krunu je dobila 1999. godine, a priznaje, otvorila joj je titula i neka vrata. 'Cijeli život me zanimao dizajn, zato sam se svojedobno i prijavila na izbor za Miss Dalmacije, da budem bliže tom svijetu mode tako. Kad sam otišla sa suprugom živjeti u Kijev 2002. godine onda sam se upoznala s dvije ukrajinske dizajnerice, sestre Dolec, kod kojih sam prvo vrijeme dolazila kao klijentica i sebi naručivala pojedine komade, a poslije sam s njima surađivala, kod njih volontirala i radila, skoro svaki dan sam bila u tom ateljeu, dosta toga naučila, radila, provela vrijeme tamo'.

Suradnja s Vlatkom Pokos digla je najveću prašinu

Kroz posao se dosta druži s poznatim ženama, i ne može nam istaknuti suradnju koja joj je posebno prirasla srcu. No, svjesna je da joj je Vlatka Pokos donijela nezapamćenu medijsku pozornost. 'Što se tiče suradnji s poznatim Hrvaticama, ima ih dosta i ne mogu nikog izdvojiti, svaka je dama imala svoju priču i publika je dobro na svaku reagirala. Mogu samo reći da je najviše marketinga i gledanosti, prostora u medijima, najveću buku je digla Vlatka Pokos. Stvarno je donijela prostor, zvali su nam mediji iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, čak sam čula da smo bile na Dnevniku neke televizije u Srbiji. Digla je prašinu, dugo je nije bilo i napravile smo sjajan potez'. Privatno, bliska je, kaže, s Renatom Lovrinčević, kod koje i trenira dvaput tjedno.

Foto: CROPIX

Mondena događanja i prešetavanja splitskom rivom ne zanimaju je previše. Kaže nam da ne pamti kad se zadnji put prošetala. 'Kad bih vam ja rekla da rijetko, rijetko, da ne pamtim kad sam zadnji put bila na rivi, ne biste vjerovali. Obveze oko djece me odvedu na drugu stranu, a subotom i nedjeljom dok su svi na rivi, ja volim biti na plaži Firule ili u dvoru svoje kuće na Bačvicama gdje pijem kavu na suncu i igram se s djecom i psom, praktički u pidžami, kućnom ogrtaču guštam po dvoru'. U šablonu žene nogometaša se ne uklapa previše, no ona kaže - ionako su to sve predrasude kojima se ne opterećuje. 'Možda su me predrasude nervirale kad sam bila mlađa, ali sada stvarno ne. Poznavajući žene od kolega mog muža, ima cura koje su završile fakultete, koje su se pronašle u modi, bave se s djecom. Sve su to krasne žene. Nekad me to nerviralo, danas više ne, to su sve gluposti'.

Foto: CROPIX

Kuma velikoj ukrajinskoj zvijezdi

Iako je bila svojedobno Miss Dalmacije, manekenstvo joj nikada nije bilo zanimljivo. 'Nekako se sramim piste, sramim se biti na pisti, više sam voljela stvarati nešto i u tom smislu, kreativnom, biti u tom svijetu. No, ne mogu reći, to je bilo lijepo iskustvo biti na izboru i dosta vrata otvara'.

Svoj grad voli, a ako bi ga napuštala, bilo bi to, kaže, zbog školovanja djece. Mjesto gdje bi se rado vratila i koje joj je drugi dom svakako je, priča Monika, Kijev. 'Živjeli smo u Kijevu skoro devet godina, i ako bi se negdje vratila, onda je to tamo. Lijepo je bilo, prvo vrijeme mi je bilo teško, ali kad sam jezik naučila, postalo je super. Stvorila sam tamo velika prijateljstva, pokumila se, našla prijateljice, ljude. Kuma sam tri puta Ani Sedokovoj, koja je velika ukrajinska zvijezda. Baš sam nedavno bila u Moskvi, zvala me kao gošću u talk show koji gleda preko 300 milijuna ljudi, kod Andreja Malakhova. Zvala me kao svoju kumu i gošću, znam otići kod nje u Moskvu gdje ona sada živi. Lijepe uspomene me, u svakom slučaju, vežu uz Kijev'.

Ljubav na daljinu s voljenim Goranom

Snašla bi se dizajnerica, ne sumnjamo, i u Moldaviji gdje njezin suprug trenutno radi kao trener. 'Goran je u Moldaviji, ja idem njemu, on dolazi u Split, guramo na daljinu. Djeci je tu škola i sve je podređeno tome. Kada nema škole, onda budem gore i po mjesec dana. Teško je na daljinu, fali roditelj. Ali, 'hendlam' ja to dobro, djeca su nam dobra i odgojena. Kćer je krasna i sve sluša, sin je malo življi pa me zna izludjeti (smijeh)', priča Sablić o svojoj obitelji.

Foto: CROPIX

Da je Sablić onaj pravi, znala je od svoje 19. godine. Vjenčali su se tri godine kasnije, i oduvijek su bili svjesni da je to - to. 'Goran je dobar čovjek, dobar otac i suprug. Imamo sretan i stabilan brak već 16 godina, dvoje divne djece i to je meni najvažnije. Obitelji mi je važnija od karijere i svega ostalog'.

Slobodno vrijeme, kaže nam, rado provodi u prirodi i na plaži, resetira se i odmara, obožava kuhati i biti doma, s djecom i psom. Takav način života pogoduje i njezinoj štitnjači. Naime, dijagnozu je dobila tijekom trudnoće, dok su Goran i ona živjeli u Kijevu. 'Probleme sa štitnjačom, kao i dijagnozu, sam dobila u Ukrajini tijekom trudnoće. Pijem redovito terapiju, idem na hormone i sada je to u balansu. Ispočetka, dok to nije bilo u balansu, znalo je biti gadno'. Izgledom nije opterećena, kalorije ne broji, a jedva i vježba, kroz smijeh kaže da je više Renata goni, nego što se ona sama angažira. 'A što se estetske kirurgije tiče, nemam ništa protiv toga, ako se netko želi uljepšati, neka, 21. stoljeće je', zaključila je Sablić.

Foto: CROPIX

Monika Sablić

Goran Sablić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter