Otkazi na setu

Vjerovali ili ne, i neka od najvećih filmskih imena iskusila su kako je to biti protjeran sa snimanja


Mirjana Filipović
26.01.2018.20:00
Vjerovali ili ne, i neka od najvećih filmskih imena iskusila su kako je to biti protjeran sa snimanja
Profimedia

sažeto

Nije se samo jednom dogodilo da su se neka od najvećih imena našla na meti scenarista, producenata i redatelja


Mirjana Filipović
26.01.2018.20:00

Stvaranje filma složen je proces u kojem sve treba biti savršeno, kao i ljudski odnosi, pa tako dok sami glumci poremete tijek snimanja, nastaju veliki problemi.

Nije se samo jednom dogodilo da su se neka od najvećih imena našla na meti scenarista, producenata i redatelja koji su ih zbog njihovog ponašanja ili okolnosti odlučili ispratiti sa seta i zamijeniti nekim drugim njihovim kolegom.

Pa pogledajmo o kojim je imenima ovdje riječ.

Već je bilo potvrđeno da je Natalie Portman dobila ulogu u filmu 'Romeo + Juliet' gdje joj je kolega trebao biti Leonardo DiCaprio. No nakon što je snimanje počelo, autori ovog projekta zaključili su da tada 14-godišnja glumica izgleda još mlađe pored Lea koji je tada imao 21 godinu. Iako su nekoliko scena snimili zajedno, Natalie je suradnja otkazana, a na njezino mjesto upala je Claire Danes.

Jedna od glavnih uloga u filmu 'Gravity' u početku je pripala Robertu Downeyu Jr., poznatom po improvizacijama ispred kamere. No nekoliko dana nakon što je snimanje započelo, svima je postalo jasno da glumac nije bio prikladan za ovu ulogu u filmu. Redatelj filma, Alfonso Cuaron, izjavio je da je Robert nevjerojatno talentiran, no tehnološki aspekti filma za njega su bili velika prepreka. Tako je Downey zamijenio Clooney.

Tijekom snimanja filma 'Transformers: Dark of the Moon', Megan Fox i Michael Bay, grdno su se posvađali. Naime, Bay je od Meghan zahtijevao da ide u solarij kako bi imala tamniji ten te da se udeblja još koja četiri kilograma. Ona mu je odgovorila tako što ga je nazvala Hitlerom i rekla je da je najgora moguća osoba za suradnju. Kao rezultat svega, Megan je dobila otkaz, a ulogu u filmu dobila je Rosie Huntington-Whiteley.

Nicole Kidman provela je 18 dana na setu filma 'Panic Room', ali to nije dovelo ničemu. Ovdje čak i nije bila riječ o otkazu, no nije bilo druge nego odustati od suradnje. Glumica je morala zaključiti suradnju zbog komplikacija s ozljedom koljena koju je pretrpjela dok je glumila u Moulin Rougeu. Na kraju je ulogu 'Panic Room' dobila Jodie Foster.

U ovom slučaju redatelj ne da nije bio zadovoljan s glumicom, već s njezinim glasom. Naime, novi napredni operativni sistem, koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija, u filmu 'Her' izvorno je trebala glumiti Samantha Morton, no tijekom postprodukcije Spike Jonze odjednom je zaključio da njezin glas nije onaj u koji bi se lik Joaquina Phoenixa mogao zaljubiti. Kao posljedicu svega, redatelj je pozvao Scarlett da zamijeni Samanthu.

Stuart Townsend trebao je glumiti Aragorna u filmu 'The Lord of the Rings', ali Peter Jackson u jednom je trenutku zaključio da mu djeluje premlad za tu ulogu, pa je na njegovo mjesto zaposlio Vigga Mortensena.

Punih pet tjedana Eric Stolz proveo je na setu filma 'Povratak u budućnost' u ulozi Martyja McFlyja. No, kako je rekao redatelj Robert Zemeckis, Stoltzovoj izvedbi jednostavno je nedostajalo nešto da bi taj lik bio smiješan i postao nezaboravan. Kao što znamo, uloga je na kraju pripala Michaelu J. Foxu. Sa snimanjem se moralo krenuti ispočetka, ali kao što znamo, rezultat je bio vrijedan truda.

star vibes

posao

otkaz

uloga

gluma

Povratak u budućnost

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter